PUBLICITAT

Ja ens hem indignat. ¿I ara què?

MONTSERRAT RONCHERA

si després del 15M comentava en aquest mateix espai el descontentament de molts ciutadans del món, que volien fer palès el seu rebuig a un sistema econòmic i polític que consideraven corromput, sembla que aquest moviment d'indignació s'ha anat estenent arreu i prenent força, fins i tot, tímidament, a Andorra.

Dissabte, a la plaça del Poble, davant d'una cinquantena de persones de totes les edats convocades informalment a les xarxes socials, es va donar lectura al mateix manifest que en altres indrets i en altres idiomes s'havia llegit i es llegiria, i que explica el moviment.

¿Qui són els indignats? «Som persones normals i corrents. Som com tu: gent que s'aixeca tots els matins per estudiar, treballar o buscar feina, gent amb família i amics, gent que treballa dur cada dia per viure i donar un futur millor als que ens envolten».

¿Què volen? Demanen una societat més justa: «la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica i el desenvolupament, el benestar i la felicitat de les persones … el respecte a uns drets bàsics: el dret a l'habitatge, al treball, a la cultura, a la salut, a l'educació, a la participació política, al lliure desenvolupament personal i el dret al consum dels béns necessaris per a una vida sana i feliç».

També aspiren a una democràcia real i rebutgen un sistema que obeeix «als interessos dels grans poders econòmics, que fa prevaldre les partitocràcies a la democràcia», que afavoreix l'acumulació de poder i de diners en mans de pocs, el consumisme, el malabaratament de recursos i la insostenibilitat del planeta. La seva professió de fe és impulsar una revolució ètica per canviar aquest ordre de les coses.

Ara el que cal és proposar i emprendre les accions necessàries. Això passa perquè cadascú s'hi impliqui des de les seves circumstàncies i possibilitats, defugint de manipulacions i enganys que tan hàbilment usen els polítics. Els governants estan per servir els ciutadans i no a l'inrevés: la democràcia som nosaltres.

escriuresenseinterrupcions.blogspot.com



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT