PUBLICITAT

Cuba i Palestina a l'ONU

CARLOS CARNICERO

Estats Units i Israel són un tàndem de beneficis mutus que funcionen com un rellotge en el suport dels seus interessos al marge de la legalitat internacional. El dia 24 de setembre es tornarà a votar al plenari de l'ONU, com cada any, la resolució en la qual Cuba demana l'aixecament i fi de l'embargament nord-americà contra l'illa, que ja ha costat 975.000 milions de dòlars.

Per als que neguen l'embargament hi ha dades recents que ho confirmen. En l'últim any bancs com JP Morgan, Barclays i ING han hagut de pagar sancions milionàries als Estats Units pels seus negocis financers a Cuba.

Això no és tot. Els vaixells de qualsevol bandera que toquin un port cubà, no podran amarrar als Estats Units en els propers sis mesos. Els ciutadans nord-americans, que constitucionalment tenen dret a viatjar a qualsevol lloc del món, resulta que són sancionats amb fortes quantitats de diners si decideixen viatjar a Cuba. Les sancions extraterritorials que aplica Estats Units a les companyies que operen amb Cuba segueixen vigents.

Ell és cas de Palestina, són desenes de resolucions votades en Assemblea General que són immediatament bloquejades al Consell de Seguretat.

Es dóna la circumstància que la resolució que es va votar l'any 2010 a les Nacions Unides demanant el cessament de l'embargament dels Estats Units a Cuba només va tenir dos vots en contra. Quina casualitat: van ser els vots dels Estats Units i Israel.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT