PUBLICITAT

Vaga de mestres

FERMÍN BOCOS // Periodista

Començar el curs amb una vaga és un fracàs. Dels qui indueixen les condicions que generen l'espurna de l'atur i dels que, en seguir la vaga i fer-ho en un moment d'extraordinària precarietat econòmica, transmeten a la societat un missatge d'egoisme perquè anteposen els seus interessos personals als col·lectius A Espanya tenim al voltant de 70.000 docents amb contractes interins. A 12.000 els renovaran. Aquesta és la mare del problema. No l'ampliació d'hores de classe com interessadament vénen argumentant els que pretenen desacreditar la protesta dels mestres que, al seu torn, per boca d'alguns líders sindicals, tampoc admeten que aquest és el veritable motor de l'anunciat atur.

Falta, doncs, sinceritat per les dues parts. Als dirigents polítics autonòmics que han decidit la retallada de contractes cal demanar-lis que parlin clar, que assumeixin la poda i amb ella el desgast de popularitat que aparella, estant com estem, en vigílies d'unes eleccions.

Al meu parer, també és una exigència per als sindicalistes i mestres que parlen amb els mitjans: que no disfressin els fets, que no parlin d'acomiadaments perquè, tècnicament parlant, el contracte d'un interí és un contracte temporal i, com és sabut, aquests contractes tenen un data de caducitat. Són centenars de milers els espanyols que en altres treballs i professions tenen aquest tipus de contractes –molt encomiat, per cert, no fa molt pel ministre de Treball, Valeriano Gómez, amb qui sembla dissentir el seu col.lega de Gabinet, Ángel Gabilondo.

Debat a part, seria posar-nos d'acord en si és en el sector de l'ensenyament on cal ficar la primera tisora –personalment, crec que no–, en lloc d'iniciar les retallades de pressupostos en càrrecs públics (duplicats i fins i tot triplicats), en subvencions a partits, sindicats i patronal, en propaganda institucional o en empreses i ens públics, també prescindibles.

Tenir més mestres no és un luxe, és una necessitat. Per això dic que una vaga de mestres és un fracàs. De tots.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT