PUBLICITAT

Polítiques en temps regirats

RAFAEL TORRES

En temps regirats es pot fer política o polítiques, encara que pel primer es necessita talent. El contuberni entre el PP i el PSOE per reformar la Constitució sense consultar a la gent (tampoc van consultar gran cosa quan la van fer) no només sembla donar la raó a Llamazares, als Indignats i als demòcrates, sinó que situa semblant succés contra- natura com a precedent. Menys preguntar a la ciutadania, bé que mitjançant la fórmula democràtica del referèndum, aquests partits cridats a governar Espanya eternament a l'ombra de la Corona són capaços de qualsevol cosa, fins i tot, com estem veient, de posar-se d'acord.

Ara que acaba la sisena temporada del fulletó televisiu de gran qualitat que és Amar en tiempos revueltos, que ha tornat a milions d'espectadors el plaer de les sobretaules amb el teatre a casa, vénen aquests Zapateros i Rajoys a politiquejar en, com si diguéssim, els prolegòmens del traspàs de poders, ja que ells s'ho guisen i nosaltres ens ho mengem. Però ni el de Lleó ni el de Pontevedra tenen la capacitat professional, ni l'entusiasme, ni el talent, ni el gust per l'obra ben feta dels actors, joves semidesconeguts la majoria, que han interpretat amb tant decòrum la sisena entrega del melodrama de TVE. Ja volguessin els nostres polítics haver fet els deures, en aquests temps de calamitat, com els han fet els immensos José Luis García Pérez, Israel Elejalde, Nadia de Santiago, Manu Baquero, Eva Martín, Itziar Miranda, J. Antonio Sayagués, Maica Barroso, Hector Tomás, Marcos García, Montse Pla, Mar del Hoyo, Isabel Serrano, Manolo Solo, Roser Tapias i tots els qui han intervingut en aquesta sèrie que a les nostres persones grans els hi sembla, com és lògic, de màxima actualitat.

Lamentablement, els mals actors de la nostra astracanada política han despullat al públic, a la ciutadania, fins i tot del dret a expulsar o aplaudir. Interpreten inintel·ligiblement per a la majoria, posen les botifarres que els dóna la gana i en comptes de fer política de gran estil com els remenats temps demanen, s'inflen a polítiques.

Periodista



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT