PUBLICITAT

El gelat italià: ¿Es troba en perill?

SARA ROJAS

La cremositat del gelat artesanal italià, la seva varietat de sabors i la seva gran tradició a la historia culinària del país fan les delícies dels amants del dolç de tot el món, però no convencen als propis italians que, des de fa uns anys, han obert els seus braços al producte industrial.

És un canvi de tendència que, segons expliquen els autors de l'estudi Estiu: és temps de gelat. Artesanal o industrial?, publicat per l'Institut del Gelat Italià, afecta principalment als col·lectius de joves, més concretament als nois i noies que tenen entre 15 i 34 anys. Sobretot, precisa l'estudi, perquè ells perceben el consum d'aquest tipus de gelats com «un ritus metropolità», símbol urbà de modernitat».

Però els joves no són els únics que s'han deixat seduir per gelats tan internacionals com el «Magnum» o el «Cornetto». Les mares italianes també s'han sumat a aquesta nova moda i, des de fa alguns anys han dipositat la seva confiança en els industrials. De fet, el 37% creu que els productes confeccionats industrialment tenen menys calories que els fabricats artesanalment, una creença que corrobora la pediatra nutricionista italiana Claudia Maffeis: «En efecte, el gelat produït industrialment té normalment una major quantitat d'aire».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT