PUBLICITAT

Eleccions a la CASS

FRANCESC RODRÍGUEZ

Ahir al matí ens vam llevar amb la meitat dels membres del consell d'administració de la CASS renovada --encara que alguna de les persones que fins ara en formaven part hagi tornat ha ser elegida--, fruit de les eleccions efectuades en finalitzar el mandat de quatre anys de les persones escollides en l'anterior convocatòria, tal com estableix la normativa.

Més enllà dels noms i de les prioritats marcades pels diferents candidats elegits, i que no valoraré perquè no és aquest el motiu del meu escrit, he de dir que em continua sobtant la baixa participació registrada en aquesta ocasió, amb poques diferències si ens fixem en els de les altres convocatòries més immediates. En el col.legi electoral en el qual va ser més alta, el dels empresaris i els treballadors per compte propi, no va arribar a l'11%.

¿Quins poden ser els motius que porten a aquesta situació? ¿Manca d'interès per part dels electors? ¿Poca informació rebuda pels darrers? ¿Sensació que el consell d'administració té poques atribucions? ¿Manca de facilitats per exercir el vot? ¿Er- rors en les llistes electorals? Suposo que cadascuna de les persones que, tot i tenir-hi dret, abans-d'ahir no van anar a votar, tenen el seu o els seus arguments particulars per no haver exercit el dret de sufragi actiu. També crec que en molts casos no deu ser cap dels que he assenyalat anteriorment. Per això sóc de la opinió que, a més de constatar aquesta situació de fet, seria bo poder arribar a conèixer com més concretament millor quins són aquests motius.

Alguns dels possibles arguments exposats penso que poden ser fàcilment descartats --encara que hi hagi qui els reivindiqui per justificar la seva no-participació. Tanmateix, n'hi ha un de genèric --el primer que he esmentat-- que segur que deu haver influït en moltes ocasions en el moment de decidir no participar. Caldria, doncs, saber perquè hi ha aquesta manca d'estímul per exercir un dret que considero molt important pel bon funcionament d'un dels pilars essencials del nostre estat del benestar.

Historiador. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT