PUBLICITAT

Mandela, atractiu turístic

JAIME VELÁZQUEZ // Periodista

desenes d'agències de viatges sud-africanes ofereixen paquets vacacionals entorn de la vida de l'expresident Nelson Mandela, que demà compleix 93 anys i serà felicitat per tota Sud-àfrica en l'anomenat «Dia de Mandela».

L'heroi sud-africà, el delicat estat del qual es va complicar el febrer passat a causa d'un problema respiratori, no és només un símbol de la lluita per la igualtat de races, ni un dels personatges més rellevants del segle XX: és també el principal argument de venda de Sud-àfrica com a destinació turística.

Si París té la Torre Eiffel, Nova York l'Empire Estate i Roma el Coliseu, Sud-àfrica té el seu emblema en Nelson Mandela, l'home que va lluitar contra el règim de segregació racial de l'«apartheid», l'artífex de la reconciliació entre blancs i negres, el primer president negre i el Premi Nobel de la Pau.

Les atraccions relacionades amb Mandela figuren entre les deu recerques més populars a la pàgina del Departament Nacional de Turisme de Sud-àfrica (www.southafrica.net), i set d'elles han estat declarades Patrimoni Nacional.

«La figura de Mandela té un gran impacte en l'afluència de visitants; és el primer que els estrangers associen amb Sud-àfrica», reconeix Sugen Pilley, director d'esdeveniments globals del Departament de Turisme, en declaracions recollides per EFE. Una simple recerca a Internet és suficient per veure les desenes d'agències de viatges que ofereixen destinacions turístiques sota el nom de «Mandela Tour».

L'empresa Firefly Tours va incorporar fa un mes un d'aquests paquets vacacionals al seu catàleg.

A través del «Mandela Tour» el visitant té l'oportunitat de recórrer la pràctica totalitat del país, en seguir els mateixos passos que el famós activista pels drets dels negres va haver de donar perseguit per l'«apartheid», el règim de segregació racial imposat per la minoria blanca sud-africana fins a 1994.

«Sud-àfrica no pot entendre's sense conèixer-se la història de Mandela, perquè la seva història és la mateixa que la de Sud-àfrica», explica Bruce Clements, director d'operacions de Firefly Tours.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT