PUBLICITAT

Classifiquem les agències?

CARLOS

En realitat ja han decidit que el món és insolvent. No es tracta només de Grècia, Portugal, Irlanda i Espanya. Ara parlem, a més, d'Itàlia; i després de França. Estats Units té ja l'amenaça de les agències de qualificació de rebaixar la seva solvència.

Està passant que es deixa que els acusats jutgin les persones innocents. Imaginem l'escenari als jutjats penals: assassins, violadors, atracadors de banc jutjant a honrats pares i mares de família. Ells provoquen el caos i decideixen sobre les nostres vides. Ells ens classifiquen i després afilen les dents per atacar als mercats.

I les societats democràtiques, els governs legítims, els ciutadans i els contribuents a la mercè dels qui poden decidir senzillament quins som els que no valem res, i obren la porta de l'estany de les nostres vides perquè ens devorin els taurons financers.

No hi ha qui pari aquesta escalada perquè tenim unes classes dirigent tan incapaces que només aconseguiran que acabem per voler trencar Europa amb una equivocada però visible via de salvació. Si la política se subordina als mercats; si els governs tenen menys poder que les agències de qualificació, tenim dues opcions: o els lliurem la sobirania política perquè l'administrin i prescindim d'uns governs que no serveixen, o comencem a qualificar als qualificadors. Crec que no tenim una altra opció que passar per l'adreçador a aquestes agències de qualificació que no tenen rostre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT