PUBLICITAT

Vida entre les notícies

ALEXIS ESTOPIÑÁN

per ofici, un llegeix els articles d'opinió dels diaris del país amb un plus extra d'interès. Resulta curiós observar com cadascun dels articulistes extreu un tema d'opinió que estira aquell fil d'Ariadna entre les multituds de notícies que van apareixen durant la setmana. Perquè tot i que sempre hi ha a on aprofundir, els articles d'opinió no sempre han d'estar subjugats pel temes més actuals.

Hi ha molts estils diferents que caracteritzen a cadascun dels articulistes, però els que més m'agraden són aquells que en la reflexió d'un tema qualsevol, d'una forma o d'una altra insereixen breus paràgrafs mostrant les seves vivències personals, des de les motivacions més profundes, als instants quotidians o als vells records d'infància.

Són incursions que mostren la carn i els ossos del dia a dia de cadascun de nosaltres. De fet les vivències d'un, són una mostra més de la vida, com la de qualsevol altre lector. Perquè més enllà de les notícies que concorren dia rere dia, del nostre país o de qüestions internacionals, m'agrada que la vida, com l'aigua als dits, s'escoli entre la redacció de cadascuna de les paraules d'un article d'opinió.

Podríem parlar avui del deute i de com la situació crítica de Grècia afecta a Itàlia o a Espanya. De com els Estats Units si no desbloquegen la situació actual, en dues setmanes toparan amb el límit d'endeutament establert per llei, situació en la incorrerien en suspensió de pagaments modificant completament tot l'escenari de l'economia internacional. Fins i tot podríem parlar de com pot afectar aquesta conjuntura en el rating d'Andorra en el 2011. Però tot i que són notícies que també ens afecten d'una manera o una altra, perquè qui no té un crèdit té un petit dipòsit, a la fi, són notícies que no omplen ni vinculen les nostres vides.

Podríem parlar també del surrealisme amb el que els uns pares separats fan viure la vida de la seva filla, com si es tractés d'una pel·lícula dolenta d'un diumenge la tarda, i parlar de la difícil situació en la que es viuen aquests moments en que se separen els fills de la seva mare.

Per tot això és molt millor aixecar els ulls de les notícies, tornar a la nostra vida, respirar el dia a dia, disfrutar de les vacances i viure anècdotes divertides amb els nostres fills, i a la fi, recordar per no oblidar, tots els bells records de les persones que mantenen vives les nostres il·lusions.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT