PUBLICITAT

Dormint d'esquena a l'assemblea

  • Part dels acampats a la Plaça Catalunya ignoraven la decisió d'aixecar les tendes
ROSA DÍAZ

«Van a treure les carpes? No ho sabia». Aquesta ha estat la frase més repetida pels acampats de la Plaça Catalunya que aquest matí s'han despertat amb la notícia que els ‘indignats' han decidit desmuntar la major part de les instal·lacions i deixar un sol punt d'informació.

«No en sabia res», ha dit una parella de romanesos que sortien de la tenda de campanya abrasats pel sol i reconeixien que no tenien un lloc millor on dormir.

«Nosaltres ja ens n'anàvem», ha assenyalat el pare d'una família alemanya que s'ha aixecat aviat per desmuntar la tenda i seguir el seu viatge.

Mentre, la mare rentava la cara de la seva filla de dos anys amb l'aigua d'una galleda i explicava que ells estan de pas i que solen viatjar d'una forma «alternativa», en coherència amb la seva vida «al marge del sistema».

A la tenda del costat, un jove francès també ha expressat la seva sorpresa davant la notícia que anaven a desmuntar les carpes i ha afegit que no sabia que l'assemblea havia decidit deixar de pernoctar a la Plaça Catalunya.

«No en sabia res -ha dit en un precari anglès-, però jo faré el que digui l'assemblea. De fet, pensava anar-me'n demà amb els de la marxa a Madrid», ha afegit en referència a la Marxa Popular Indignada que sortirà de la Plaça Catalunya dissabte que ve a les 6 del matí.

Una mica mes enllà, un grup de catalans molt bé instal·lats, amb una taula comuna per esmorzar i diversos espais d'ombra al voltant de les tendes, semblava estar millor informat, però també d'esquena a les decisions de l'assemblea.

«Abandonar la plaça és un error», ha subratllat un jove que s'ha definit com a «anarquista» i no ha volgut donar el seu nom.

«La Plaça Catalunya és un símbol i és una equivocació aixecar les tendes de campanyes. És veritat que l'ambient ja no és el dels primers dies i a les nits hi ha mogudes xungues, però és culpa de la policia, que anima als penjats al fet que vagin a la plaça», ha assegurat.

Els ‘indignats' ja fa temps que denuncien la degradació de l'acampada de Plaça Catalunya, on a les nits «hi ha discussions, robatoris i coses pitjors», segons fonts de la comissió de Comunicació.

«No sé si la policia anima als penjats a anar a la plaça o ells ho decideixen per si mateixos perquè saben que la policia no els molesta aquí dins. El cas és que són un problema», han aclarit les mateixes fonts.

Els comerciants dels voltants ja han sofert les conseqüències de l'acumulació d'indigents a la zona, segons ha explicat la caixera d'un supermercat proper, que la setmana passada va observar «amb por» com un grup entrava a l'establiment, obria la nevera i s'emportava les cerveses sense cap intenció de pagar.

«Tenim por que aquesta nit algun disbauxat utilitzi malament els petards i tinguem un problema, per això hem decidit desmuntar la major part de les carpes, retirar els objectes inflamables i estar tots molt atents», ha informat David Ic, de la comissió de comunicació.

Periodista



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT