PUBLICITAT

Indignem-nos?

MONTSE RONCHERA

Mentre el panorama polític nacional es troba immers en unes rutines, uns tics i unes sensacions de déjà vu que ens fan sentir a molts de tornada, a la veïna Espanya persones de totes edats i condicions estan manifestant la seva disconformitat amb la societat que els hi toca viure i estan demanant una reflexió per un canvi molt més profund.

Els habitants dels països democràticament més experimentats ja hem descobert que el nostre sistema no ha funcionat com ho hauria hagut de fer; a hores d'hora tots som conscients de l'endogàmia entre poders polítics i poders financers, del lobbyisme a moltes escales i sectors (energia, armament, farmacèutic, agroalimentari...), de la manipulació de grans grups mundials a la qual ens trobem sotmesos, i de que tenen establerts mecanismes per controlar-nos, quan en realitat som nosaltres qui els hauríem de controlar.

Ja fa temps que els moviments ecologistes i antiglobalització ho estan denunciant, amb poc èxit, cal dir-ho, ja que aquestes associacions tot i ser internacionals no tenen els mitjans suficients per lluitar contra unes forces que, en canvi, sí que tenen tots els recursos als seu abast. I ara s'hi afegeix a Espanya aquest moviment pacífic, inspirat en la revolució silenciosa islandesa, que sense estructura piramidal, sense oferir alternatives ni estratègies, advoca per la democràcia real, per un canvi en el model de gestió que esdevingui més obert, transparent, participatiu i igualitari.

Tot plegat sembla molt idealista, oi? Però tots els grans canvis i les revolucions han començat així, per l'idealisme, per la reflexió i per la indignació. Aquest moviment ha aplegat no solament joves, sinó també persones de mitjana edat i gent molt més gran, com vaig poder constatar en persona el dissabte 21 a la plaça Catalunya, i això vol dir que a totes les edats tenim la capacitat de rebel·lar-nos i d'actuar. Les persones que es trobaven allí tenien una il·lusió comuna: la de canviar pacíficament el seu món per fer-lo millor.

Tant de bo ho aconseguim!

escriuresenseinterrupcions.blogspot.com



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT