PUBLICITAT

Saber governar

CÉSAR GARCÍA

Ja tenim legislatiu i executiu. El Consell va elegir nou cap de Govern i aquest ha nomenat els seus ministres. Aquests han estat cridats a governar. Han acceptat ser servidors del seu país, dels seus conciutadans. Això vol dir etimològicament ministre. Aquest càrrec comporta tenir poder que es palesa en les decisions que es prenen. Podríem dir que donen ordres que s'han de complir, és a dir, manen.

Ara que ens trobem en una situació delicada és més necessari que mai que els responsables de la direcció del país tinguin present que són servidors, que han acceptat treballar durant un temps a favor de la seva comunitat. Han de tenir sempre present que han de buscar, afavorir i aconseguir, amb les seves decisions, el bé comú que està per sobre dels interessos individuals o del grup al que pertanyen. Hauríem de ser conscients, tots plegats, de que ocupar un càrrec públic és deixar la feina que es desenvolupa habitualment per dedicar tots els esforços a la cosa pública de manera interina i que, si en acabar aquest lapsus de temps, les coses no han estat ben fetes han de deixar de motu propi la vida pública i donar pas a uns altres. Això que pot semblar molt ingenu hauria de ser la manera habitual d'actuar. Han de tenir molt present que estan fent servir diners que no són seus, que són del conjunt de l'Estat i per tant que cal que siguin molt curosos a l'hora de gastar-los quan es tracta de necessitats pròpies del càrrec i d'invertir-los amb molt de seny quan es tracta de cobrir les necessitats del país.

Actuar amb justícia no és fàcil perquè tots pensem que els nostres problemes són els més importants i prioritaris, per això qualsevol govern està cridat a actuar sempre amb criteri. Els resultats de les eleccions han donat a DA una majoria mai vista en el nostre país. Podrà governar amb total recolzament al Consell. Però la societat no és solament el Consell, hi ha altres veus que s'han de tenir en compte i que moltes vegades ni tan sols se senten. Cal reconèixer els denominats actors socials, siguin de l'àmbit que siguin. Sembla que aquesta voluntat hi és en el nou cap de Govern, però governar és tasca complicada i amb la il·lusió no és suficient. Les inquietuds de tots plegats en aquests moments complicats han de cercar el redreçament de la nostra societat, solament així ens en sortirem.

Historiador



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT