PUBLICITAT

I ara, una d'espies

RAFAEL MARTÍNEZ

A la Central d'Intel·ligència Americana han vist totes les pel·lícules de James Bond, les de Rambo i alguna que una altra inspirada en espies sense fronteres. L'activitat de la CIA té una dosi d'acció «barrejada no agitada» amb quatre quilos propaganda per metre quadrat, per això hem conegut de l'actuació contra la casa de Bin Laden el que ells han volgut explicar. Ens hem empassat a ulls clucs la versió oficial (entre altres coses perquè no hi ha manera de preguntar a l'altra font per què va morir en l'assalt). Ho ha dit la CIA, punt rodó.

Cal reconèixer que és notable el seu poder de convenciment en les ànimes càndides i temoroses de Déu. Durant un temps ens van fer creure que si anaves de pic-nic per les muntanyes de Tora Bora et podies trobar a un eremita de barba trenada i males puces; de fet a ningú se li va ocórrer anar d'acampada per la zona des de llavors. Malgrat aquesta consideració que ens van fer arribar la veritat és que no l'han trobat en una cova si no en una mansió de notables dimensions i de la qual només ens falta saber si tenia jacuzzi i video-porter. També ens han explicat que la casa no tenia telèfon ni connexió a Internet i en alguna foto s'aprecia una parabòlica que en cas d'estar inutilitzada serviria per fer una paella de rècord Guiness entre els veïns de Villa Arriba. Ens han explicat que Bin Laden va ser disparat en un ull i que el seu cadàver va acabar sent llançat al mar segons el ritu islàmic i ens hem cregut que tal ritu existeix. I, per acabar el guió, no s'oblidi que la persona que va donar l'ordre d'afusellar a Bin Laden és un Premi Nobel de la Pau.

Ningú va veure Bin Laden a Abbottabat, ningú va escoltar res i si apareix una càmera de televisió diran el que diuen sempre els veïns: «No ens podíem imaginar que en aquesta casa ocorregués alguna cosa semblant, semblaven gent molt normal». Conclusió: el veí mitjà és l'aliat ideal de la CIA per cometre operacions relacionades amb la Justícia Universal que va inventar el vilipendiat George W. Bush però que ha posat en pràctica el tolerant Obama. ¡El que no aconsegueixi la CIA!, fins i tot han estat capaços de buscar a Obama el seu costat vaquer allunyat del bon rollet que pregonava durant la seva ja oblidada campanya que el va portar a la Casa Blanca. A partir d'ara Obama és un guerrer que s'ha menjat el cor del seu enemic, tal com diu que va fer Toro Assegut amb Custer. S'ha acabat aquest costat Gandhi i el flower power que s'estilava a la Casa Blanca.

Entre la pèrdua de dades que ha tingut Sony, els programes de Tele 5 i les investigacions de la CIA aquest món ha deixat de tenir secrets.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT