PUBLICITAT

¿Han creat un màrtir?

CARLOS CARNICERO

En política només es té en compte la victòria electoral; Barack Obama té la reelecció a l'abast de la mà gràcies al que probablement ha estat l'execució sumaria del més perillós terrorista del món.

El resultat és perfecte: cap líder mundial s'ha qüestionat els mètodes que han fet impossible la detenció i judici del terrorista. Massa interessos en què la desaparició de Bin Laden fos fulminant. ¿«Enterrat al mar», segons la tradició musulmana? Entendridora postura dels creadors de la Patriot Act, de la presó-limb de Guantànamo i de les tortures d'Abú Grahib.

Barack Obama ha perdut la seva mística i ha gairebé garantit la reelecció. Els qui creien que el Nobel de la Pau era un president diferent dels seus predecessors han d'arriar ve-les. Quan fa falta per guanyar prestigi i adhesió, Barack Obama és capaç d'ordenar l'assassinat a sang freda d'un criminal; perquè tots els indicis condueixen a aquesta conclusió. No hi ha cadàver, no hi ha autòpsia, no sabem a quina distància se li va disparar i estava tot programat per sepultar en el mar a un mort. La primera versió va dir que a l'Afganistan. No hi ha mar en aquest país. No hi havia contingent per traslladar a un detingut.

Ningú amb poder polític s'ha queixat. El president Zapatero i Mariano Rajoy han felicitat al president nord-americà per la mort de Bin Laden. ¿Se'n recorden vostès dels GAL? Se'n recorden de la indignació de José María Aznar i Mariano Rajoy amb el terrorisme d'Estat?

Pel que sembla, la guerra bruta només ho és tal quan es produeix a Espanya amb un Govern socialista. José Luis Rodríguez Zapatero sempre va presumir que no va estar a la presó de Guadalajara, a acomiadar a Vera i Barrionuevo. Ara felicita a Obama. Coses del poder.

Hagués estat millor ser solidari amb els seus companys que amb el president Obama. El problema afegit a la qüestió ètica, és que no sabem si s'ha executat sense judici a un terrorista o s'ha creat un màrtir. No trigarem molt a assabentar-nos.

Periodista

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT