PUBLICITAT

Treure punts en la política

CARLOS CARNICERO

La utilització sistemàtica de la mentida hauria d'inhabilitar per a la pràctica política. No seria un disbarat que els dirigents polítics tinguessin un carnet, per exercir els seus càrrecs, per punts; en funció de les seves faltes d'ètica, se'ls retallarien fins a, arribat l'extrem, perdre el carnet i no poder circular per la vida pública.

Dic tot això a propòsit de l'actitud sistemàtica d'alguns polítics del PP en els temes relacionats amb el terrorisme. Davant la quietud de Mariano Rajoy, que deixa fer, els polítics encarregats de fer aquest treball brut són fonamentalment Jaime Mayor Oreja, Federico Trillo i Dolores de Cospedal. La seva infàmia és ja impossible de deixar de veure. Saben que en l'estat de dret la Justícia actua amb independència del poder executiu, però no tenen empatx a responsabilitzar al Govern de les accions de la Justícia.

En època d'Aznar es va escapar Josu Ternera en circumstàncies idèntiques a les del sanguinari Troitiño, però pel que ells van fer quan governaven sempre hi ha explicació raonable que es converteix en condemna quan a qui jutgen és a l'actual govern.

Aquest treball brut de Mayor Oreja, Cospedal i Trillo pot ser que fins i tot sigui rendible en termes electorals; però és una forma abominable d'entendre la política que els hauria de desqualificar per sempre. Actituds com aquestes fan que molts espanyols als quals els agradaria castigar al govern socialista els resulti impossible votar al PP perquè la infàmia no té lloc per a ells en la seva papereta electoral.

A part de la repulsió que em causen aquests comportaments, considero que és una malaptesa estratègica que reforça les possibilitats de supervivència del PSOE. Si continuen col·laborant de la manera que ho fan Aznar, Cospedal, Trillo i Mayor Oreja poden, fins i tot, aconseguir que el PP no guanyi les properes eleccions generals.

Un miracle que semblaria impossible en altres circumstàncies. És qüestió que perseverin. Però jo sóc partidari de llevar-los tots els punts del carnet de la política perquè no puguin conduir més en la vida pública.

Periodista



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT