PUBLICITAT

Motors a punt

CÉSAR GARCÍA

Ja tenim les primeres enquestes sobre els resultats de les eleccions. Una diu que guanyarà DA i l'altra que guanyarà el PS. És a dir que estem com estàvem. Com sempre les eleccions les guanyen els votants, no pas els enquestats. Els qui poden estar tranquils són els Verds que ja saben que seguiran fora del Consell. ApC sembla que ho té negre i és possible que també quedi fora. Els més optimistes d'aquest últim partit deuen pensar que abans de les eleccions del 2009, també les enquestes deien que quedarien fora i van obtenir tres consellers. La diferència està en que la incògnita de la novetat ara ja està aclarida, perquè tenen un petit bagatge de mitja legislatura que no sé sap si els beneficia massa. Si afegim que més d'un terç dels seus antics votants han dit que votaran DA, sembla que ho tenen molt complicat.

Si el PS, després de dos anys amb totes les dificultats del món per governar, obté aquests resultats del 18,2% segon l'enquesta del CRES, ja poden estar contents. Més si es té en compte que entre els qui no han decidit encara quin partit votaran i els qui no han contestat sumen el 54,1% del votants. És a dir que tenen marge per eixugar el 3,9% de desavantatge que a hores d'ara té respecte a DA.

Segons l'enquesta de DA, el 65,2% dels entrevistats és favorable a un canvi de Govern. El que no se sap és si per canvi de Govern entenen que els qui hi són surtin, o bé que el que cal canviar és la manera de governar i de fer política al Consell.

Significatives les dades de la participació, que es preveu altíssima (91%) (difícil d'entendre si entre els qui no saben i no contesten hi ha més de la meitat de l'electorat) i la de no participació que és solament del 5,2%. Sembla que el bipartidisme guanyarà. També sembla, i no per les enquestes sinó per alguna declaració del candidats, que en aspectes en els que durant aquests dos anys no hi ha hagut cap tipus d'entesa, amb el nou Consell podria ser més fàcil la feina conjunta. Potser les noves cares i la renovació liberal ho faran possible. Allò que hom té clar és que no podem perdre dos anys més, que cal fer l'impossible per poder governar, surti qui surti.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT