PUBLICITAT

Parlem clar

  • Aquells que s'autoanomenen DA a Ordino van votar no dues vegades al centre de salut
COMITÈ LOCAL DEL PS D'ORDINO

La renovació del centre de salut d'Ordino esdevé, avui, una necessitat urgent que els socialdemòcrates sempre hem defensat. Ara bé, parlem clar.

Durant aquests 20 mesos de Govern, els socialdemòcrates vàrem presentar dos pressupostos. En el primer, el del 2010, no vàrem preveure cap partida per al centre de salut d'Ordino, ja que el Comú no disposava de cap local on ubicar-lo. De manera sorprenent, els reformistes van fer una esmena demanant aquesta partida, cosa que confirmava l'existència del local necessari. Coneixent la urgència de la renovació d'aquest centre i valorant positivament l'aportació feta pels reformistes, aquesta esmena va ser aprovada per la Comissió de Finances i, per tant, inclosa dins del pressupost final del 2010, que es va debatre posteriorment al ple del Consell. Ara bé, en la votació final del pressupost, tant Andorra pel Canvi com els mateixos reformistes que havien presentat l'esmena, hi van votar en contra. ¿Com es pot entendre? ¿És normal que els reformistes haguessin votat en contra de les seves pròpies esmenes? Tot plegat és molt difícil d'entendre, a no ser per la intenció manifesta al llarg de tota la legislatura de bloquejar el país.

El segon pressupost presentat pel Govern socialdemòcrata, el del 2011, contemplava de nou la partida necessària per a la renovació del centre de salut d'Ordino. Però a l'hora de votar-lo, a l'hora de pensar en les necessitats d'Andorra, en les necessitats de les ordinenques i del ordinencs, en el moment de fer passar els interessos del país per sobre dels interessos polítics i personals, la resposta dels 14 del no va ser clara i irrevocable: No a la totalitat del pressupost.

Cal recordar que durant la passada legislatura, al Consell General hi havia cinc consellers d'Ordino: tres socialdemòcrates que van votar a favor del pressupost –i per tant a favor del centre de salut d'Ordino–, una consellera reformista que va votar en contra i un conseller d'ApC que també va votar en contra. És a dir, que aquells que s'han aliat amb l'ACO i que avui s'autoanomenen Demòcrates per Andorra a Ordino , van votar no al pressupost per el centre de salut, i ho van fer per dues vegades.

Per tant, el fet que no hi hagi diners a Ordino per invertir en salut no es deu a la gestió del Govern socialdemòcrata, sinó als mateixos que governen Ordino i que és presenten sota l'etiqueta D.A. a la parròquia. La intenció de bloqueig d'un projecte tan urgent per a la nostra parròquia com és el centre de salut existeix –dissortadament–, però no per part dels socialdemòcrates. Els mateixos que s'omplen la boca de la necessitat de millora del servei sanitari de la parròquia donen la mà als que voten en contra del pressupost que hauria permès la realització d'aquest centre. Amb accions com aquestes és obvi que la prioritat del Comú ordinenc i dels consellers liberal-demòcrates-reformistes d'Ordino no és la parròquia, malgrat la imatge que pretenguin donar. Ells prioritzen els interessos polítics i personals.

Ara cal dir les coses com són. A.C.O., I.O. i C.R. es van aliar en contra del PS, rebutjant per dues vegades el pressupost que hagués pogut donar el Centre d'Atenció Primària a Ordino. Aquests polítics mancats d'ètica i de sentit d'Estat formen part, avui, de D.A. i l'objectiu no ha canviat, prioritzant oposar-se a l'acció dels socialdemòcrates, encara que això signifiqui renunciar al centre de salut.

¿En quin moment, ens demanem, han pensat aquestes persones en la gent de la parròquia? El cert és que han preferit votar en contra del centre de salut, tot i sabent que es tractava d'una necessitat per a Ordino. I ara, quan el Consell està dissolt i ja no es pot aprovar cap crèdit extraordinari, ara reclamen aquests diners pretenent fer passar la situació per injusta. El que és injust és que el poble d'Ordino hagi de continuar sent atès en «un centre precari i de dimensions reduïdes» (Ordino és viu, primavera 2011) perquè la prioritat era desallotjar el PS del Govern.

La conclusió és ben clara: ¿un govern del passat a canvi d'un centre de salut a Ordino?

Ara nosaltres reiterem el nostre compromís amb la parròquia, tal com ho hem fet els darrers vint mesos, promovent la seva construcció, bloquejada pels mateixos de sempre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT