PUBLICITAT

Rigor i responsabilitat institucional

  • Els socialdemòcrates hem posat les bases per ser considerat un país lleial en les relacions exteriors
JORDI FONT

No crec que faci mal parlar de tant en tant de coherència, de rigor i de responsabilitat institucional. És bo que expliquem que el Govern ha complert el seu compromís amb la ciutadania sempre que no se l'ha bloquejat en l'intent. Parlem, per exemple, del compromís d'acostament a Europa que feia anys que explicàvem i anunciàvem si mai se'ns elegia per governar. I així ha estat. Hem iniciat processos que promouen la transparència i escenifiquen a la pràctica aquest acostament.

N'ha parlat el Jaume Bartumeu en més d'una ocasió: d'ençà que vam assumir la responsabilitat del Govern, el juny del 2009, la nostra feina ha anat adreçada a posar unes bases, tan sòlides com fos possible, per fer d'Andorra un país considerat en les seves relacions exteriors, un estat lleial amb els seus veïns. Un país que, cooperant amb les normatives fiscals europees i internacionals, no quedés al marge de la recuperació econòmica i pogués donar noves oportunitats a empresaris i a professionals de casa nostra. I Andorra ho ha aconseguit.

¿Com? Sortint de la llista grisa de l'OCDE, després d'haver signat divuit acords d'intercanvi d'informació fiscal i haver-ne estat ratificats disset. Això equival a donar cada cop més credibilitat internacional a Andorra. I aquest fet és precisament el que ens va reconèixer públicament el copríncep francès, Nicolas Sarkozy, en la seva visita a Andorra el mes de juliol passat. Parlem de paraules dites pel nostre Govern i que s'han anat transformant en fets inapel·lables.

Parlem també de l'acord monetari amb la Unió Europea. Avui, la prioritat del sector financer andorrà és mantenir tant el seu embrancament europeu com la relació adequada amb el sistema de compensació interbancari internacional. Era, literalment, impensable que Andorra pogués seguir assumint el risc de continuar sent l'únic petit país europeu que empra l'euro com a moneda nacional sense haver establert un acord monetari amb la Unió Europea.

Això per posar només dos exemples molt clars i precisos de paraula donada i duta a terme. I tot això, no ho oblidem, en tan sols dos anys.

No dubteu que seguirem treballant amb la mateixa intensitat, coherència i rigor a partir del 4 d'abril. Seguirem impulsant la reforma fiscal, iniciada gràcies al convenciment i l'empenta dels socialdemòcrates. Una reforma fiscal ja acomplerta en la seva primera fase, però que no es pot aturar aquí. El Consell va aprovar les lleis tributàries que permeten posar Andorra en el camí de la normalitat i de la recuperació econòmica. Lleis que són eines fonamentals perquè les generacions de joves andorrans disposin d'un país amb futur. Un cop més, per paraula donada, convenciment i responsabilitat institucional i de país.

Candidat del PS-Ara Futur a Escaldes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT