PUBLICITAT

Creure-hi

ALEXIS ESTOPIÑAN

Del teixir n'he parlat vàries vegades, sobretot per ressaltar la gran relació que hi trobo tant amb la literatura com amb la vida mateixa... ¿Han fet mai punt de creu? Doncs és quelcom curiós i pacient, on un només potser ser que perseverant en el seu treball. Tot i que la pràctica pugui semblar monòtona, sempre fent el mateix, enfilant punt a punt en una tela de lli, on en un centímetre quadrat hi arriben a entrar uns cinc punts de creu, la cosa no resulta gens fàcil.

Deia que és com la vida mateixa perquè el punt a punt és com el dia a dia, un anar fent on a voltes resulta fàcil i alegre aixecar-se del llit o anar a la feina, però en d'altres ocasions resulta senzillament poc engrescador. Fent punt a punt, aferrats a la disciplina de fer les coses ben fetes (portar la canalla a l'escola, complir bé amb la feina...), un no se n'adona del que impliquen les petites accions. Anem fent, passant el temps sense adonar-nos-en. És només quan aixequem la mirada del punt que s'està filant, o del dia que deixem enrere quan els nens ja estan dormint al llit, quan un pot mirar la tela i veure-hi el dibuix que estàs dibuixant dia a dia, punt a punt.

És llavors quan veiem si l'esforç i la perseverança valen la pena fent el dibuix que nosaltres voldríem. Llavors és quan s'intenta donar-li un sentit, entendre una explicació. Perquè hem de creure en el que estem fent quan estem engrescats en la nostra rutina. No sols per agafar l'agulla o la vida amb cert optimisme i sentir-se a gust amb les decisions presses, donant sentit al nostre dia a dia. Sinó també per fer un acte de fe en creure com qualsevol dels senzills punts que nosaltres fem en el dibuix podent determinar com volem que siguin les nostres vides.

Perquè la vida no és gens fàcil, per no acabar pensant que la nostra vida pot resultar tediosa o ensopida, hem de recordar com nosaltres triem no només en unes eleccions polítiques, també ho fem amb les decisions dels colors que teixeixen el nostre dibuix, en cadascun dels petits punts que també són plenament vinculants en la nostra vida. Punt a punt, dia rere dia, val la pena creure-hi.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT