PUBLICITAT

60 mesos de discriminació

  • El Govern socialdemòcrata ha solucionat el tema de la donació en 19 mesos
COMISSIÓ GLTB del PS

Des del 2004, quan es va crear l'associació Som Com Som, el col·lectiu GLBT d'Andorra començà la seva reivindicació per una col·lecta de sang no discriminatòria. Al llarg d'aquests anys diverses associacions, entitats i partits polítics s'han afegit a aquesta lluita.

Per fi, aquesta setmana tindrà lloc al nostre país la primera col·lecta de sang que respecta plenament els drets de les persones. La primera col·lecta que tindrà uns criteris d'acceptació o exclusió de les persones donants de sang justificats en base a criteris mèdics i científics i no en base a plantejaments caducs, com els grups de risc en comptes de les conductes personals de risc del donant. Serà la primera col·lecta que no tindrà criteris homòfobs.

AQUESTA COl·LECTA és fruit de la feina feta aquesta legislatura, fruit d'un conveni entre el Govern d'Andorra i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Volem felicitar el Govern socialdemòcrata i molt especialment el ministeri de Salut i Benestar i els professionals implicats en la feina feta, en un temps tan reduït i en unes condicions tan complicades com les que s'han donat durant aquesta legislatura. En només 19 mesos, el Govern socialdemòcrata ha solucionat un tema que els governs conservadors no es van voler ni plantejar.

La col·lecta amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya és especialment important per tres motius:

PRIMER: elimina la discriminació envers les persones homosexuals que, pel simple fet de ser-ho, tenien vetada la donació a la col·lecta feta per l'Etablissement Français du Sang sense tenir en compte si eren o no aptes per donar sang.

SEGON: és un pas importantíssim en el camí a assegurar la igualtat de totes les persones, a la qual obliga la nostra Constitució i d'aquesta igualtat l'Estat n'ha de ser-ne garant i prendre les mesures escaients per tal d'assegurar-la. Aquest Govern ho està fent.

TERCER: el Govern socialdemòcrata compleix les seves promeses i es preocupa dels problemes reals de la gent. No només en temes econòmics, com la instauració de l'ajut a les persones sense feina sinó també en el vessant social i dels drets constitucionals individuals, com ho demostra aquest pas tan important de realitzar una col·lecta de sang no discriminatòria.

Aquesta col·lecta no és exclusiva per a homosexuals, com sí que ho és la col·lecta francesa per a heterosexuals. És una col·lecta per a tothom que hi vulgui contribuir, que es fa en base a rigorosos criteris mèdics i científics.

Des de la comissió de GLBT del PS volem animar la ciutadania a participar-hi perquè aquesta col·lecta sigui un èxit i sobretot agrair i recordar els molts companys i companyes, associacions i altres entitats (d'Andorra i de l'estranger) que al llarg d'aquests anys han contribuït a què, per fi, es pugui girar aquesta vergonyosa i trista pàgina de la història del nostre país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT