PUBLICITAT

Blau, groc, vermell...

  • El discurs patriòtic no és un discurs frívol, és recordar els valors que ens uneixen
ROSSEND ARENY

Són només tres paraules per a alguns. Sort que per a la gran majoria aquests tres colors volen dir alguna cosa més. I més en aquest període en el que estem immersos. Aquest 2011 ens portarà dos cops al davant de les urnes. Encara que el sentiment patriòtic sembli un discurs frívol, mai no ha tingut tant valor com ara. Als que vivim i treballem a Andorra, ens uneix una identitat, uns valors lligats a la nostra nació. Recordar aquests valors ens hauria de recordar que és justament per Andorra que haurem d'exercir el nostre dret a vot, aquells qui tenim el privilegi de poder participar en la vida política del nostre país. I és per Andorra que els polítics hauríem de treballar des dels nostres partits per aconseguir el millor per a tots. Nosaltres, al PS, no ho hem oblidat, ni crec que ho fem mai. Alguns sí, però. No descobriré res dient que alguns fan passar al davant de tot els interessos personals i partidistes, deixant de banda aquells valors que ens identifiquen com a andorrans.

Fa quasi dos anys, les idees polítiques dels dos grups de l'actual oposició, radicalment oposades, eren per cadascun d'ells, les millors pel país. Per art de màgia, aquells dos partits tenen ara la mateixa visió política per a una Andorra millor, enarborant un Govern d'unitat entre ells i excloent el PS.

Analitzant la situació, ens adonem que d'aquells dos partits, enemics tot just fa dos anys, un d'ells haurà de renunciar als seus ideals per apropar-se a l'altre. D'això no li'n dic capacitat de pacte o acte de tolerància, sinó ganes de fer fora, sense importar el com, els que ara tenim la responsabilitat executiva. Cal tenir clar que el PS a Govern és i serà sempre per a la dreta més rància, l'intrús que cal foragitar costi el que costi. Els socialdemòcrates preferim deixar el Govern i convocar les eleccions anticipades abans que continuar a la cadira, com diuen alguns, o treballar en una estabilitat corrompuda per les fosques intencions de la dreta.

Hem intentat acostar visions amb l'oposició en més d'una ocasió sense èxit. I el que no volem tampoc és un pacte que sabem que no afavorirà els interessos nacionals. A més, quan se'ns titlla que el nostre cap de Govern no vol deixar la cadira, malgrat la gravetat de la paràlisi política, no podem deixar de fer un somriure de resignació: vam guanyar les eleccions i no hem acabat aquella feina que la ciutadania ens va encomanar. Estem només a la meitat del camí, però la nostra responsabilitat política i el sentit d'Estat ens invita a dissoldre el Consell abans de continuar un any més sense pressupost.

Podríem resumir dient que els uns prioritzaran unes aliances estratègiques quasi antinaturals per aconseguir la majoria, mentre que els altres seguirem fidels als nostres ideals i si algú altre els comparteix, no deixarem d'apropar-nos per trobar sinergies favorables.

És per la nostra bandera, i per tot el que simbolitza que ens hem de moure. Ara, més que mai, el partit del conjunt de les persones que vivim i treballem a Andorra és el Partit Socialdemòcrata. I si es bada, els altres, es diguin com es diguin, hi tornaran. No hem de permetre, amb més força que mai, que s'apropiïn uns falsos valors andorrans i que facin seva la màxima present al nostre escut: Virtus Unita Fortior. La unió que s'albira entre les forces de la dreta recalcitrant no pot ser més forta que la del Partit Socialdemòcrata.

El PS és el partit que treballa i continuarà treballant pel conjunt de la societat, per un Govern, un país, una economia i una societat forts, moderns i competitius, adequats als difícils temps que ens toca viure. I la dreta ha de saber que es pot enganyar a tothom un temps, que es pot enganyar a alguns tot el temps, però el que no es pot és enganyar a tothom per sempre. Ara el que està en perill és el futur del país. Cal escollir de nou la bona direcció pel segle XXI. El Partit Socialdemòcrata és, ara més que mai, el partit que creu en el futur d'Andorra.

Coordinador del comitè local del PS de Sant Julià de Lòria



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT