PUBLICITAT

Guies i consultors per trobar feina

  • Als Estats Units, segons les últimes dades, la taxa d'aturats es va situar en el 9,4%
ALFONSO FERNÁNDEZ

Un dels sectors més afavorits per la crisi econòmica i les altes taxes de desocupació és, precisament, el de les empreses de recerca d'ocupació, especialment als EUA on abunden els manuals i assessors per a tot. .

Als Estats Units, segons les últimes dades, la taxa d'aturats es va situar en el 9,4% l'any passat, una xifra escandalosa per a un país que sempre s'ha caracteritzat per la seva capacitat per generar ocupació.

Per això, no és d'estranyar que hagin proliferat les guies pràctiques sobre «com trobar ocupació», «com comportar-se en una entrevista de treball» o els ja clàssics «errors que no s'han de cometre en una recerca de treball», .

TÍTOLS tan suggeridors com Deixa de pixar-te en els peus - Evitar els set errors que espatllen la recerca d'ocupació, de Julie Bauke, o Algú va a ser contractat... Potser puguis ser tu, de Ron Katz, abunden aquests mesos a les llibreries dels EUA

També han brollat els portals d'internet que gestionen recerques d'ocupació com CareerBuilder, o Workathomenoscams.com and Workathomecareers.com que han vist un filó comercial en els més de 14,5 milions de nord-americans actualment sense ocupació.

Les claus que ofereixen aquests manuals exclouen les solucions miraculoses i se centren en el sentit comú i la dedicació integral com a elements fonamentals per aconseguir la desitjada ocupació.

«No comencis la recerca sense un pla previ sobre què és el que vols i com arribar a això», afirma Bauke en la seva peculiar llista de manaments en CNN.

«No encaixes en tots els llocs i no ets bo en tot. La recerca serà més efectiva si t'enfoques en quin és exactament el treball que desitges fer i on vols fer-ho», agrega Bauke.

Les recomanacions inclouen aspectes obvis (No parlis malament del teu cap anterior), discursius (Evita les respostes d'una sola paraula), o pragmàtics (No parlis de religió o política), entre uns altres.

Forbes, la popular revista econòmica, ofereix també el seu menú particular de consells entre els quals destaca la importància d'internet encara que recomana no deixar-se caure en el «forat negre» de la xarxa i dedicar un temps a les entrevistes físiques i les trobades cara a cara.

«Hi ha massa competència online. Recordo a un director de recursos humans que em va comentar que havia rebut 6.000 currículums per a un lloc de Gestor de Servei al Client», va dir a la revista Robert Hellmann, autor del manual Recerca d'ocupació a través dels mitjans socials i que treballa com a Assessor de carrera a Nova York.

A més dels escriptors de manuals i les consultories d'ocupació ha sorgit una nova professió: els Assessors de Carrera, un neologisme per denominar a aquells consultors personals que expliquen, i cobren, sobre com i on trobar ocupació.

No obstant això, aquesta efervescència en el sector és el revers de la dramàtica realitat que viuen els milions d'aturats que porten mesos sense trobar treball davant les complicades perspectives econòmiques del país.

Per això, i malgrat que oficialment els EUA van sortir de la recessió fa un any i mig, aquestes pistes no semblen ser suficients per fer front a la realitat econòmica del país.

DAVANT l'allau de sol·licituds de subsidis de desocupació el president Barack Obama es va veure obligat a finals del 2010 a allargar les 26 setmanes que habitualment cobria el subsidi per desocupació als EUA des de la data de l'acomiadament.

I el futur, excepte para aquests assessors de carrera i els editors de manuals de recerca d'ocupació, no sembla molt estimulant,

El president de la Reserva Federal (Fed), Ben Bernanke, va reconèixer la passada setmana que el creixement dels EUA des de la sortida de la crisi «és insuficient per reduir de forma significativa la taxa de desocupació».

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT