PUBLICITAT

Alienígenes al Consell

JOAN RAMON BAIGES

La revista Philosophical Transactions, publicada per la societat científica britànica Royal Society, adverteix en la seva última edició que els governs del món s'haurien de preparar per a una possible trobada amb una civilització extraterrestre que podria ser violenta.

La publicació, que aquest mes dedica un número complet al tema de la vida extraterrestre, argumenta que si el procés d'evolució segueix a tot l'univers patrons darwinistes, tal com passa a la Terra, les formes de vida que contactarien amb els éssers humans podrien «compartir la seva tendència a la violència i l'explotació» dels recursos.

Per aquest motiu, els científics reclamen que les Nacions Unides (ONU) configurin un grup de treball dedicat a «assumptes extraterrestres» amb la capacitat de dissenyar un pla a seguir en cas d'un contacte alienígena.

No és la primera veu que alerta dels risc de contacte amb altres formes de vida intel·ligent, recordant les brutals colonitzacions que s'han fet en els descobriments d'altres territoris. Ja sé que és un argument erosionat, però és de suposar que si existeixen extraterrestres –que sí que existeixen–, han de seu prou intel·ligents per no tocar de peus a terra en el nostre Planeta, vist com funciona, i sobretot en la situació actual. Va dir el polític socialdemòcrata Francesc Casals al programa La Tertúlia de Ràdio Valira que s'hauria de portar polítics de Nova Zelanda al Consell General, i canviar-los quan dominessin el català, com a forma per acabar amb aquest clima de crispació i enfrontament.

Un pensa si per aquelles casualitats, en compte de persones d'un altre continent, una nau desconeguda aterra al Pic del Carroi i els seus tripulants, vinguts des de l'immensitat de l'univers, comproven i aprenen com es viu la política del dia a dia al Consell General. ¡Com quedarien de sorpresos!, i segurament sense prou ganes de tornar a repetir tant llarg viatge.

Mentre això no passa toca als actuals elegits solucionar els nostres problemes. El ciutadà ja ha tingut molta paciència i no se li pot demanar que tingui encara més a l'espera d'una nau salvadora des de l'espai. O potser menys destructora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT