PUBLICITAT

Balanç de festes

ALEXIS ESTOPIÑÁN

Han acabat les festes, bé de fet no del tot, n'hi ha qui les han allargat amb el pont de Reis. De totes maneres és un bon moment per a fer el balanç. Així ho fan sempre els qui tenen negocis valorant si els ingressos d'enguany han estat inferiors o superiors als de l'any anterior.

Durant aquests dies hem estat veient força gent al carrer; dóna la sensació que el consum hagi reviscolat un xic. Aquesta és la impressió que un ha tingut a l'anar a comprar els regals de reis. Les botigues del centre tornaven a estar plenes de gent, carregada de bosses.

També s'està visualitzant l'esforç d'Andorra Turisme per captar turistes de regions més llunyanes, doncs aquests dies s'està veient molts turistes russos. Un dia, fent broma amb una dependenta, em comentava com ja sabia saludar i donar les gràcies amb rus.

Com que cada negoci té un tipus de clientela diferent la situació no és per a tots igual. Però tot sembla indicar que estem en una situació lleugerament similar a la de l'any anterior (no estem anant de mal en pitjor). De moment estem en temporada d'hivern, i tot i que ja quasi no es pot parlar de temporada alta, el turisme ens permetrà aguantar bé fins la primavera.

De totes maneres, el que està clar és que tots els establiments del país depenen força del consum intern. En aquest sentit, dependrà del nostre consum que els establiments i l'economia en general es mantingui. En un any carregat d'eleccions com el d'enguany, tots els empresaris estaran atents tant a les diferents propostes de promoció de l'economia del país, com al comportament dels polítics. No sol passar, però hi ha qui confon els negocis familiars amb les posicions polítiques.

En fi, quan acaba l'any és quan s'han de fer els números i enguany, amb la presentació obligatòria de la comptabilitat del 2010, aquests indicaran clarament quina està sent la marxa de l'economia del país.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT