PUBLICITAT

De la corbata al cafè

CARLOS CARNICERO // Periodista

És cert que trobar coses incomprensibles al Govern de Zapatero és molt més fàcil que el joc dels vuit errors. Però hi ha coses terriblement misterioses. Una d'elles és la presència permanent de Miguel Sebastián en l'entorn més proper a Zapatero. Es va estrenar en l'oficina econòmica del president atiant una OPA impossible de Sacyr contra el BBVA. Allò va vorejar el ridícul. Després, per millorar la seva pròpia marca, va intentar que Endesa li regalés l'empresa a Gas Natural. L'aventura va acabar quan l'empresa espanyola va acabar en mans del Govern italià. El «campió energètic nacional» que pretenien Sebastián i Zapatero va acabar jugant el Calci italià. La seva unció com a candidat a l'alcaldia de Madrid va acabar en la major fallida del PSOE a la capital d'Espanya, i l'etern independent ni tan sols va acudir a recollir la seva acta de diputat: nascut només per governar, impossible veure-li en l'oposició. Després d'uns pocs mesos en la vida civil, va ser recollit per Zapatero com a ministre d'Indústria. Abans, durant la campanya electoral, va marcar per a la història l'única vegada que un polític espanyol en televisió va intentar treure a relluir assumptes amorosos personals un altre candidat: de vergonya.

Se li recordarà per dues fotos i una frase: quan va acudir al Congrés sense corbata per estalviar energia i quan es va disfressar amb la samarreta de la selecció espanyola perquè el seu amic Pedro J. Ramírez el treies en portada de El Mundo fent el ridícul amb una bombeta estalviadora.

Ara insulta a la intel·ligència dient que la pujada de la llum d'un 9,8 per cent significa el mateix que el preu d'un cafè. I li tira la culpa al PP del dèficit tarifari que durant sis anys, ell i José Luis Rodríguez Zapatero no han estat capaços de resoldre. La tragèdia grega de la política espanyola i sobretot del PSOE té en Miguel Sebastián i en qui el protegeix el seu màxim exponent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT