PUBLICITAT

La 'majoria' comunal i la democràcia

  • La reducció de 12 a 10 consellers al Comú d'Ordino restarà presència a les minories
CIUTADANS D'ORDINO

Demà , dimarts dia 28 (dia dels Sants Innocents), en sessió de Comú a Ordino, sembla ser que la majoria comunal (és a dir, la representació del 35% dels electors de la parròquia), tornarà a canviar el nombre de membres de consellers al Comú, passant-los novament dels 12 actuals a 10 .

Segons la senyora cònsol menor, Consol Naudí, aquesta reducció es vol dur a terme per tal de poder estalviar diners a l'erari públic. ¡Vaja quina resposta aquesta! ¡Molt sàvia!

Fa ara tot just tres anys que es va canviar, per assentiment de tots els membres del Comú anterior (es a dir, de la representació del 100% de l'electorat de la parròquia), i els consellers van passar de ser 10 a ser 12.

Aquesta decisió no es va pas prendre per afegir més costos de funcionament al Comú ni molt menys. El Comú d'Ordino en aquell moment era el que menys membres tenia i, per tant, era on les minories estaven menys representades. És per aquest motiu, i no per cap altre, que es va ampliar el nombre de consellers.

Ara, a la senyora cònsol menor, amb un excés de cel per controlar les finances comunals, no se li acut res més que treure dos consellers de Comú i deixar sense part de la representació a les minories. Deu pensar que com menys opositors tingui dins del consistori, millor, i que com que ho ha fet tan bé ja té les properes eleccions guanyades i així no tindrà tanta gent a portar-li la contrària i per controlar les actuacions de la majoria. I les minories que no hi siguin representades, doncs que es fotin.

¡¡¡Mala solució aquesta!!! Molt poc democràtica, i menys encara per a algú que sempre està venent de boca enfora el seu esperit de demòcrata convençuda.

Però ja ens hi té acostumats a les seves grans dissertacions (així anem). Per bé que de tot això ja tindrem oportunitat de parlar-ne, a poc a poc i amb calma, l'any vinent.

Senyora cònsol, vostè farà un mal favor a la democràcia si retalla dos consellers del Comú d'Ordino, les minories en sortiran molt desafavorides. Si el que realment vol és reduir costos de salaris de membres del Comú és molt fàcil. Si encara no hi ha pensat, li donarem una millor solució: Comenci per retallar el salari a tots els membres del Comú, incloent el seu, i assumpte arreglat. Per tant, no ens faci creure que vostè pren aquesta decisió per reduir costos .

Tots sabem que el que vostè pretén realment és deixar amb la mínima representació als partits que hi hagi a l'oposició. A més de poc democràtica, aquesta actitud també denota la supèrbia que te vostè pensant que si es presenta arrasarà a les properes eleccions. I això...

Senyora cònsol, el més prudent en aquest cas i si vol fer un favor a la parròquia és retirar, per l'article 33, aquest punt de l'ordre del dia del consell de Comú de demà. La democràcia hi sortirà guanyant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT