PUBLICITAT

Que no sigui dit

ALEXIS ESTOPIÑAN

Quan les coses tenen una mesura petita, resulta més fàcil observar-les i fer-se'n una bona configuració. És la mateixa sensació que tenim quan reflexionem sobre els fets que succeeixen a Andorra. Però que siguem petits, no vol dir que no pugui resultar complex.

Però d'aquí, en un afany reduccionista, hi ha qui explica les decisions polítiques en base als polítics de torn, és a dir en funció del caràcter d'un o altre, convertint l'anàlisi en una narració fàcil a base d'herois i de víctimes a mans de qui ostenti el poder. Simplificant raonaments, es generen interpretacions que confonen les vides personals amb els esdeveniments de país, les decisions de gestió o els arguments polítics amb les maneres de ser.

Aquesta setmana el Govern ha fet una valoració de la feina feta i alhora ha determinat quins haurien de ser els eixos pel 2011 (la reforma econòmica, la reforma de la funció pública, la renovació del sistema educatiu andorrà i la relació amb la Unió Europea). Però la qüestió que va centrar més la valoració de Govern fou la dissolució del Consell General i la convocatòria d'eleccions. En aquest sentit, el cap de Govern va mantenir el que va dir l'octubre passat, situant les eleccions anticipades com a conseqüència d'una situació política derivada del bloqueig al pressupost del 2011. El Govern no vol donar la legislatura per tancada, ni treballar en un calendari electoral a dia d'avui. La prioritat sempre ha estat trobar un escenari d'acord polític, incloent la possibilitat d'un govern de coalició, que per responsabilitat política doni resposta a la conjuntura econòmica actual.

Continua així la mà estesa del Govern. Altra cosa és que els altres grups vulguin participar. De fet el cap de l'oposició ho va intentar per dues vegades, però el seu grup no s'ha posicionat en aquest sentit per enèsima vegada. Com deia abans, no és una qüestió de personalismes, ni falta de cintura. Són qüestions de partit que a la fi valoraran cadascuns dels ciutadans perquè si no hi ha cap altra solució, es dissoldrà el parlament i es convocaran les eleccions.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT