PUBLICITAT

Lideratges polítics d’Estats Units. Trump... i Harris?

Els Estats Units sempre ha estat el punt de mira mundial, ja que depèn de qui guanyi pot canviar radicalment el panorama mundial. Amb Biden ‘jubilat’, tot apunta a Harris com a candidata a la presidència, però davant tenen al candidat més imponent dels darrers anys. Els Demòcrates tenen una missió a dur a terme, i l’han de realitzar a contrarellotge. Biden ha fet el pas al costat perquè Kamala Harris competeixi electoralment davant d’un Trump que té totes les de guanyar. 

En política poden passar moltes coses que poden fer-te guanyar o perdre unes eleccions. Caure i entropessar-se per les escales mostra debilitat i poca vida. Tanmateix, confondre a Putin amb el president ucraïnès mostra malestar mental i desconnexió amb el món. 

Trump és tot el contrari als Demòcrates. És el líder indiscutible del partit, té un suport de fins i tot aquells que s’oposaven a ell i ha teixit diferències entre el partit. Si dèiem que el Trump de 2016 era un boig, multimilionari i revolucionari, ara tenim un Trump vinculat amb el lideratge americà, el qual anteposa els negocis a la guerra. Veiem un Trump disposat a fer de mediador i pacificador dels conflictes internacionals. Pot ser que tinguem el Trump menys Trump dels darrers anys. 

Els Demòcrates, sense un lideratge ferm, han de fer front al Trump menys Trump. Els Demòcrates tenen l’obligació de trobar un lideratge ferm i moderat, capaç de capgirar els Estats on hi pot haver competència amb els republicans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT