PUBLICITAT

25 d’abril: La revolució dels clavells

Aquest dijous 25 d’abril vaig tenir l’oportunitat d’anar a Sant Julià per celebrar la commemoració dels 50 anys de la Revolució dels clavells organitzada per diverses entitats lusitanes i a la qual vaig ser convidada. Durant l’acte, que va començar a les 19:30h, primer va tenir lloc el discurs al qual no vaig poder assistir-hi, ja que es va realitzar a la Sala Sergi Mas, a causa de la pluja. Quan va acabar el discurs vaig visitar l’exposició Integrats realitzada pel Grup de Folklore Casa de Portugal. A part de les fotografies, el que més em va agradar va ser els instruments típics portuguesos: concertines, cavaquinhos i gaites de foles, entre d’altres.

Més tard, ja a la plaça, els alumnes van cantar l’himne de Portugal i algunes cançons més relacionades amb la Revolució dels clavells, que, per cert, se’n van veure pocs. Tot seguit, van actuar per torns, el Grup de Folklore Casa de Portugal i el Grup de Folklore dels Residents de l’Alt Minho a Andorra. I l’esdeveniment va acabar amb una degustació de gastronomia portuguesa en la qual es podien tastar, a més de vi de Porto i altres begudes, nates, bolinhos de bacalhau, rissóis de carn, chouriza portuguesa, folar, pão de Ló... Tot molt ric.

La veritat és que malgrat fer molt fred i ploure, la plaça de la Germandat va estar molt animada i concorreguda i l’acte va lluir esplèndid.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT