PUBLICITAT

Túnel d'Envalira i política del ?no'

MARIA PILAR RIBA

La darrera sessió del Consell General em va deixar una certa amargor de boca, segurament perquè la patologia que sofreixen els debats és cada vegada més aguda i incomprensible. El virus ens ha arribat d'una contrada on és molt virulent i comença a contaminar la nostra secular institució. A més a més el cas es complica, malauradament amb una altra conseqüència, la de la política del no. No a tort i a dret.

El punt de l'ordre del dia que va ocasionar el meu mal estar, entre d'altres, va ser el referent al Projecte de Llei de crèdit extraordinari per fer front als treballs de construcció d'una galeria de serveis i d'evacuació paral·lela al túnel d'Envalira. Aquest punt va recollir un no rotund de tota l'oposició.

Uns posant en pràctica el sisè principi de propaganda de Joseph Goebbels: «Principi d'orquestració: la propaganda s'ha de limitar a un nombre petit d'idees i repetir-les incansablement, presentar-les una i altra vegada des de diferents perspectives, però sempre convergint sobre el mateix concepte. Sense fissures ni dubtes. Si una mentida es repeteix suficientment, acaba per convertir-se en veritat»; altres adoptant un no sistemàtic.

La urgència d'aquest crèdit es justificava per la necessitat de poder finalitzar els treballs de la galeria de serveis i d'evacuació del túnel d'Envalira abans de l'estiu vinent, per tal d'efectuar el passatge de les línies d'alta tensió i permetre la posada en servei de la nova subestació de transformació ja construïda, de les línies telefòniques, de les conduccions d'aigua potable, sense oblidar però el més important, la millora de la seguretat dels usuaris del túnel. Alhora, també permetia fer front a les despeses complementàries al contracte d'obra inicial que corresponen, entre altres, als treballs d'arranjament dels dipòsits de terres a les boques del túnel, cosa que genera un important impacte visual.

La negació d'aquest crèdit provocarà de ben segur l'aturada de les obres amb els greus perjudicis econòmics que això representarà i la greu inseguretat en que es poden trobar els usuaris del túnel en cas d'una catàstrofe. El leitmotiv de no més endeutament es pot traduir en aquest cas, per donar el següent consell a qui li perilla la vida: si et vols salvar, deixa de respirar definitivament.

Consellera general socialdemòcrata



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT