PUBLICITAT

Pel benestar a Ordino, Fem Parròquia

Hem aconseguit molts objectius durant el darrer mandat, hem fet una molt bona gestió de les finances perquè, malgrat que ens hem afrontat a una pandèmia i hem sabut respondre eficientment a aquesta urgència mundial, les inversions que hem realitzat han tingut en compte la sostenibilitat de les finances i hem aconseguit rebaixar el deute.

Però no en tenim prou amb aquest aspecte, perquè les ordinenques i els ordinencs tenim clar el model de parròquia que volem, i Ordino, com a exemple de reserva de la biosfera, no pot obviar que ha de lluitar per preservar-lo. Perquè el benestar de la ciutadania és la nostra prioritat i l’hem de trobar en totes les activitats de la parròquia, que sigui el pal de paller de la sostenibilitat.

La nostra candidatura no pot distingir el futur d’Ordino del creixement sostenible, mesurat i equilibrat. Un futur que tingui en compte totes les veus i tots els neguits, però sense perdre de vista els recursos naturals, la capacitat de càrrega i les necessitats de la població. Tenim molt present que els comuns som imprescindibles per aconseguir la protecció del 30% del territori, gestionant correctament els boscos i preservant la seva biodiversitat.

Aquesta percepció ha d’anar de la mà del creixement i la mobilitat sostenibles, perquè la sostenibilitat no només incorpora el creixement i l’harmonia en la nostra parròquia sinó que s’ha de convertir en l’eina de preservació del nostre entorn i recursos. Per això hem d’acabar d’elaborar els estudis de capacitat de càrrega a Ordino amb l’objectiu d’adaptar els plans d’ordenació i estudiar l’impacte de les noves construccions.

Quan un problema és de la ciutadania també ho és nostre, del Comú. Des dels comuns hem de ser capaços de desplegar totes les mesures possibles per fer front al principal problema que angoixa la ciutadania en aquests moments: l’accés a l’habitatge.

Hem de fer tots esforços per fer possible el foment d’un parc d’habitatge a preu accessible, i des d’Ordino ajudarem a establir un sistema d’indicadors d’habitatge que ens permeti conèixer els preus per zones i afavorir les polítiques d’estímul més adequades.

El benestar de les ordinenques i els ordinencs ha de mirar cap a totes les generacions, però parant especial atenció a la infància i a la gent gran. Per això projectarem un centre sòciosanitari públic a la parròquia que doni resposta a les necessitats de la ciutadania.

El benestar és possible en la digitalització de l’administració comunal, evitant les dilacions innecessàries i situant la ciutadania com a protagonista de les gestions administratives.

El benestar també s’aconsegueix amb el desenvolupament econòmic i la creació de riquesa a la parròquia, donant suport incondicional al teixit empresarial i productiu, millorant la competitivitat de les empreses i impulsant sectors clau en la diversificació econòmica tot accelerant i simplificant els tràmits administratius per a l’obertura d’un negoci.

El benestar conflueix d’una forma molt important en la cultura popular i les tradicions i l’esport. Han estat sempre unes de les millors eines de cohesió i pertinença. Hem de fer d’Ordino, a través de nous projectes culturals, un referent en intercanvi artístic facilitant espais d’exposició als joves talents, per atreure artistes i públic interessat en expressions artístiques.

Aquest benestar no és possible sense el diàleg per conèixer els neguits i preocupacions de la gent d’Ordino, tant dins del Comú, amb l’oposició, com amb les reunions veïnals i les reunions de poble que són imprescindibles per poder actuar al més ràpidament possible.
A Ordino, Fem Parròquia, i apostem pel benestar en tots els seus aspectes i perspectives.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT