PUBLICITAT

Donem la benvinguda a la digitalització

La transformació digital és una evidència cada cop més palpable dins de la nostra societat i prova d’això és tot l’esmentat al llarg d’aquestes dues pàgines. He de confessar que sempre he sigut bastant recelós de tots aquests canvis, potser per una plena inexperència tot i haver nascut en el llindar dels anys 2000, i mai m’he arribat a acostumar a aquesta voragine social que sembla que cada dia ens atrapa una mica més i que, en segons quins casos, també ens inutilitza. O és que no és aquest precisament l’objectiu de l’arribada de la intel·ligència artificial?

Ja us podeu imaginar que quan em va arribar la possibilitat de posar-me enfront aquesta qüestió i parlar detingudament amb la Marta, tot em van semblar paraules d’una altra galàxia. El certificat electrònic sempre havia sigut una eina que em resultava molt llunyana, tot i ser plenament conscient que cada cop més empreses i institucions governamentals n’estaven fent ús. Això és el de sempre, fins que les coses no et toquen ben de prop no els dones la importància i magnitud que realment mereixen. Sí, també n’era conscient que es tractava d’una eina que em facilitaria molts tràmits administratius i maldecaps, però que voleu que us digui... als éssers humans ens agrada complicar-nos la vida per naturalesa i això no hi ha transformació digital que ho negui.

Després d’una conversa agradable, fluïda i on la Marta va resoldre moltes més incerteses de les que portava en un inici, va ser inevitable donar el següent pas: emetre el meu propi certificat electrònic i deixar-me portar per la voràgine digital de la que renegava en un inici. I sorprenentment, o potser no tant, tot va ser molt més fàcil i ràpid del que podia imaginar. Potser també va influir la predisposició d’una persona entregada a la seva feina, amb la il·lusió de fer arribar a tothom un projecte en el que va creure des d’un inici i en el que continua creient avui dia. I en això què voleu que us digui, la Marta va ben sobrada i capacitada.

I voilà, en qüestió de minuts i d’un parell de validacions en el meu correu electrònic, ja comptava amb el meu certificat electrònic preparat per enfrontar-se a qualsevol tipus de tràmit administratiu. Tot i que encara no l’he pogut posar en marxa, ja estic pensant quin serà el primer buit on em deixaré caure amb ell. Una consulta en alguna aplicació, una declaració d’IRPF que mai està de més fer-la... són tantes les possibilitats i van ser totes tan ben venudes per la Marta, que ara dubto fins i tot. I jo que sempre m’havia mantingut en una posició de hater total respecte a aquests temes...

Crec que aquestes dues pàgines són una mostra més que suficient per animar als ciutadans i ciutadanes del país a fer el pas de llençar-se al certificat electrònic. M’ha costat veure-ho, però sí, efectivament la comoditat que porta és tan gran que seria un gran error no fer-ho. I si de pas us trobeu amb gent com la Marta, ja us dic que l’experiència serà molt més satisfactòria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT