PUBLICITAT

L’NBA de Wembanyama

Dimarts passat va arrencar la nova temporada de l’NBA amb un doble enfrontament entre quatre dels grans aspirants a l’anell, l’actual campió Denver Nuggets contra els Lakers i els Golden State Warriors contra els Suns, amb victòria dels Nuggets, i 29 punts de Jokic, i la dels Suns, un dels equips més forts aquesta temporada, que es van imposar a la pista dels Warriors malgrat els 27 punts de Curry. Però tota l’expectació estava justament la matinada de dijous, en el debut de Wembanyama. 

El jugador francès de 2’26 dels Spurs, número u del draft, que ha demostrat durant la pretemporada el seu impressionant potencial, no va tenir el debut somiat. Els Dallas de Luka Doncic, que va estar espectacular un cop més amb 33 punts, van guanyar aquest primer partit del francès, que malgrat anotar 15 punts, va estar eclipsat pel jugador eslovè. I és que Wemby no és un pivot clàssic, ni un aler, sinó que fa de tot, des de baixar la pilota, fins a tirar de tres, rebotejar o tapar a qualsevol rival que s’acosti per la pintura, tot i fer 2’26 d’alçada i ser molt prim. 

Les expectatives són molt altes, ja que apunta a successor de LeBron James. Històricament, els San Antonio Spurs sempre han tingut interiors que han marcat època, com els Hall of Fame David Robinson, anomenat l’almirall, amb qui vaig tenir la sort d’enfrontar-me als Jocs Olímpics de Seul l’any 1988, o Tim Duncan, un referent per la seva enorme tècnica individual. L’altra gran estrella, LeBron James, amb 39 anys, complirà la seva temporada número 21 a l’NBA, igualant Kareem Abdul Jabbar. Ha guanyat quatre anells, i envoltat de Davis i Austin Reaves, podria aspirar al cinquè anell. 

Un dels equips que més s’han reforçat són els Milwake Bucks, amb el fitxatge de Damian Lillard, que juntament amb Giannis Antetokounmpo i Khris Middleton formaran un Big Three que apunta també a estar entre els sis equips favorits. Els Celtics, amb Tatum, Jaylen Brown i Jrue Holiday, es mantenen com un dels grans favorits a dominar l’est. El fitxatge del letó Kristaps Porzingis per reforçar el seu joc interior ha tingut un gran impacte en l’equip, que va guanyar abans-d’ahir contra New York Knicks fent el record anotador per un debutant als Celtics, amb 30 punts. 

També seguirem la progressió de Santi Aldama al Grizzlies, que sortirà beneficiat per la lesió del pivot Steven Adams, que serà baixa tota la temporada. El jugador canari cada vegada és més important en un equip que patirà els 25 partits de suspensió de Ja Morant. Els Suns també són clars aspirants al títol amb Devin Booker i Kevin Durant, i els fitxatges d’Eric Gordon, Bol Bol o Yuta Watanabe i sobretot de l’All-Star Bradley Beal. Per dirigir el seu projecte guanyador, els Phoenix Suns han contractat el tècnic campió de l’NBA, Frank Vogel. 

Els Miami Heat i els Sixers també competiran per estar entre els millors, encara que estiguin un esglaó per sota dels grans favorits. Com a novetat aquesta temporada, cal dir que l’NBA tindrà la seva pròpia ‘Copa’ a meitat de temporada. Serà un torneig que es disputarà entre el 3 de novembre i el 9 de desembre amb els 30 equips repartits en sis grups de cinc. Cadascú jugarà dos partits a casa i dos fora. Els millors de cada grup i els dos millors segons es classificaran per als quarts de final i els guanyadors d’aquesta cruïlla disputaran un torneig a l’estil ‘final four’ a Las Vegas del 7 al 9 de desembre. Una competició que l’NBA feia temps que volia incloure, inspirada en les competicions europees, especialment la Copa ACB.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT