PUBLICITAT

La mania de queixar-se per tot

Ja fa uns dies que li dono voltes a aquesta qüestió i tenia ganes de parlar-ne. Sabeu la frase de ‘nunca llueve al gusto de todos’? Doncs això. Aquests dies m’hi he estat fixant i sempre busquem motius que ens permetin queixar-nos perquè si no ho fem no ens quedem tranquils. 

La setmana passada van sortir a la venda els forfets de temporada de Grandvalira. I lluny d’alegrar.nos per aquest fet, el que més es va destacar i més va cridar l’atenció a la gent és que s’han incrementat els preus, tot i que només ho han fet en uns pocs euros. I aquí és quan venen les queixes dels que sempre busquen un motiu pel qual queixar-se. I personalment encara no trobo on està el drama, potser perquè tot el tema de sentir queixes constantment ja se’m fa feixuc.

I pels dramàtics i els que veuen un apocalipsi a tot arreu, resulta que els arriba aquest any amb la temporada d’esquí. El motiu? El forfet de Grandvalira per a aquesta nova temporada que començarà en un parell de mesos, a principis de desembre, costa 418 euros quan l’any passat n’eren 399. 

Són pocs diners? Evidentment que no, però és mundialment sabut que l’esquí no és un esport barat. I aquí comença la història que m’ha portat a escriure aquest article. M’agrada la neu però no soc ni experta en esquí ni en forfets de temporada i, en veure que es publicaven els preus vaig voler preguntar a amics de fora del país què en pensaven d’aquests imports. La resposta va ser la mateixa per part de tots: el forfet de temporada a Andorra és el més barat. I quan he decidit posar-me a escriure he buscat els preus d’estacions d’esquí d’Espanya i m’he trobat que el forfet de temporada d’una de les estacions d’esquí de la Cerdanya és més de 200 euros més car que el nostre i que, esquiar a la Vall d’Aran costa quasi el triple que esquiar a Andorra.

Motius per queixar-nos? Si en busquem en trobarem sempre, però quan reflexionem ens adonarem que no tenim motius de pes per fer-ho.
Jo tinc clar que compraré el forfet de temporada i ho faré amb orgull i feliç de poder dir que estic aprenent a esquiar a un lloc meravellós com és Andorra i amb unes pistes espectaculars com són les de Grandvalira. I ho són no perquè ho digui jo. Sinó perquè crec que un lloc on se celebren copes del món d’esquí és un bon lloc on practicar aquest esport.

En lloc de tanta queixa, que no serveix per a res perquè al final tothom acabarà comprant igual el forfet, el que hem de fer és començar a preparar els esquís i la roba perquè en un tancar i obrir d’ulls ja podrem baixar per les pistes i gaudir de la neu que, tot i que amb les temperatures que tenim ara es faci impossible creure que en poc temps estarem esquiant, ho estarem fent.

Així que si teniu tantes ganes d’hivern com jo aneu-vos preparant perquè la neu ens espera!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT