PUBLICITAT

Descobrir nous llocs

Les vacances són un espai temporal per desconnectar de la rutina, descansar i si es presenta l’ocasió, per poder viatjar i descobrir nous llocs. Aquests dies solen ser necessaris, ja  que amb l’exigència tant de la rutina com d’un mateix, tothom necessita frenar, reflexionar i gaudir d’uns dies de relaxació. 

En el meu cas, aquestes han estat les vacances més esperades de l’estiu. Per dir-ho d’alguna manera, el viatge que tenia programat per aquests dies i el compte enrere perquè arribés era una motivació. El destí escollit va ser Cadis, una zona d’Espanya a la qual des de sempre he dit que volia anar. Per què? Sincerament, no tinc una resposta sòlida, més aviat és un pressentiment que he tingut que algun dia havia d’anar allà. Després d’haver estat 10 dies puc dir que no m’he equivocat. Les platges, les postes de sol, els racons dels diferents pobles són algunes de les moltes coses que fan que aquella zona sigui especial. Per exemple, Setenil de las Bodegas forma part de la ruta dels pobles blancs i el seu entramat urbà està declarat com a conjunt històric. El centre del poble està encastat en un tall format pel riu Guadalporcún al seu pas per la ciutat. Aquest poble té un museu a l’aire lliure i mentre vas passejant pels seus carrers, et trobes missatges escrits als carrers com «Andabamos para encontrarnos». Simples detalls que ajuden al fet que el poble tingui encant. 

Un fet que em va cridar molt l’atenció és que de la mateixa manera que se t’enganxa la manera de parlar d’un lloc, també ho fa el ritme amb el qual viuen. El ritme de vida de la província de Cadis és més tranquil, comparat amb Barcelona o Madrid, i aquesta calma se t’enganxa inevitablement. Si ho sumem al fet d’estar de vacances, fa que desconnectar i descansar sigui molt més fàcil. 

La tranquil·litat de les postes de sol i l’escenari de colors, són dues coses que m’ha enamorat de Cadis. Tant la ‘playa del Carmen’ de Zahara de los Atunes, la ‘playa El Palmar’ de Vejer de la Frontera o la ‘playa de Los Bateles’ de Conil de la Frontera són tres dels llocs on millors postes de sol he vist fins ara. Mirar a l’horitzó és una de les coses que més relaxa i si li sumes la tonalitat que es va formant mentre el sol es pon és espectacular. 

En aquest cas, Cadis ha estat el lloc escollit per a les meves vacances, un destí al qual estic segura que tard o d’hora tornaré. Però, indiferentment del lloc que vosaltres hàgiu escollit per passar moments de diversió i desconnexió amb amics o família, espero que hagueu gaudit tant com jo. Perquè al final la vida està plena de petits plaers i d’il·lusions que ens donen forces per continuar endavant. 

Quan descobrim un lloc nou, no només coneixem noves coses del destí escollit, sinó que també ho fem de nosaltres mateixos. Quan marxem de vacances, deixem enrere unes determinades coses, de les quals d’algunes ens enriquim i de les altres ens acomiadem, per poder donar pas a noves experiències, persones i tot allò que la vida ens tingui preparat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT