PUBLICITAT

A la Setmana del llibre en català

Aquest dissabte passat vaig assistir al Matí d’Andorra de la Setmana del llibre en català que es celebra actualment al Moll de la Fusta de Barcelona. La meva editorial va comptar amb la presència de l’autor, Joan Lluís Ayala per presentar la nostra darrera proposta Catàstrofes i riscos naturals al Principat d’Andorra (Segles XVI - XX). Però, a més, vaig aprofitar per portar els nostres llibres a diverses llibreries de Barcelona per així expandir una mica més l’abast de les nostres obres fora de les fronteres andorranes.

Vam sortir força d’hora i vam esmorzar en el camí per així estar a les 10.00 hores distribuint llibres i arribar amb temps a la Fira de llibres, ja que m’encanta ensumar l’àmbit que es viu en aquest entorn cultural.

La veritat és que ho vaig passar bé i vaig trobar interessants les propostes de les editorials andorranes. El Matí d’Andorra també va comptar amb la presència de la ministra de Cultura, Joventut i Esports Mònica Bonell que, a més de presentar l’acte, va parlar de la situació de la literatura al nostre país destacant el bon moment que viu la indústria editorial andorrana i va incidir en la importància que té el que hi hagi una bona presència d’escriptors i d’editorials andorranes a la Setmana. A més, cal afegir que l’interès que suscitaven les obres va fer que l’assistència de públic a les presentacions fos important.

Entre les onze obres literàries presentades al Matí d’Andorra dins del marc de la Setmana, el llibre de la nostra editorial va sortir al tercer bloc presentat per la Noemí Rodríguez i dedicat a les catàstrofes naturals i va comptar, a més de la presentació del Joan Lluís Ayala, amb la del Joan Ganyet que va presentar el seu llibre Aiguat! 1982-2022: quaranta anys de les inundacions a la comarca de la Seu i Andorra d’Edicions Salòria.

Acabat el matí vam anar a prendre alguna cosa al bar de la Fira on preparaven uns nachos molt rics i ens vam disposar a tornar cap a Andorra per tal de parar a dinar unes torreznos al Bruc.

Però el dia no es va acabar aquí, a la tornada en arribar a Ponts ens vam trobar amb la XVI Trobada Gegantera que realitzava la cercavila a les 18.00 hores. Per tant, com que m’encanten els actes culturals i tradicionals, vam decidir anar a prendre alguna cosa i quedar-nos a gaudir de l’esdeveniment. Fins i tot, a banda de les colles catalanes, la de Ponts es diu la Colla Gegantera i Grallera de Ponts i els seus gegants, homenatge als cuiners més populars del poble que preparen cada any un àpat popular, Lo Ranxo, lo Ranxet i la Falera, hi havia una colla que havia vingut des d’Elna a França per participar en l’acte i diverses de Navarra i el País Basc.

Ja no em resta més que acomiadar-me de tots vosaltres fins a la propera setmana en què us parlaré... De cert, no ho sé. Haureu d’esperar fins a la propera per tal d’assabentar-vos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT