PUBLICITAT

Happy Birthday! Complir anys. Raons per celebrar el teu aniversari

Brindo perquè ahir va ser el meu aniversari! Xin, xin! Per totes les coses que he pogut superar aquest any i també per tota l’alegria que m’ha fet gaudir dels millors moments.

Sé que tinc una vida afortunada i valoro cadascuna de les coses que tinc. Per això seguiré cuidant de tot, seguiré lluitant per allò en què crec i intentant fer sempre el millor per la gent que estimo.

Per a mi assolir un any més de vida és un motiu de celebració. M’agrada celebrar el meu aniversari amb la meva família, els meus amics, amb un dinar i un bon pastís. És un dia especial!

El meu aniversari és sens dubte una de les dates més importants, ja que a més de recordar el dia del meu naixement també és una oportunitat per realitzar una retrospectiva sobre el que he viscut i projectar plans, projectes o propòsits que espero complir a aquest cicle anomenat vida.

Fer un any més és un gran motiu de festeig per haver tingut l’oportunitat de viure noves experiències i moments. Crec que tots hauríem de regalar-nos aquell dia un moment amb nosaltres mateixos de reflexió i introspecció.

Tot i això, hi ha persones que odien complir anys i es deprimeixen quan s’acosta aquesta data tan especial. Solen dir-te que és perquè no volen envellir o perquè són un any més vells. Ho entenc, tots voldríem ser joves per sempre! Però la veritat és que aquest pensament està influenciat per una societat on s’ha deixat de valorar l’aprenentatge i la saviesa que comporta el pas del temps, així com la bellesa de la maduresa.

El Birthday Blues (o la depressió per aniversari) afecta moltes persones. És un estat d’ànim negatiu i un conjunt de símptomes que es presenten durant els dies previs i posteriors a l’aniversari. Així, la persona es pot sentir apàtica, trista i desganada, però també ansiosa i inquieta.

Vivim uns temps en què es venera sense concessions la joventut; només semblen ser acceptats els cossos adolescents sense mostres aparents del pas del temps i la societat ha deixat de valorar l’experiència i els coneixements de la gent gran. Doncs bé, jo reivindico la meva edat, m’agrada fer-me gran i celebrar el meu aniversari perquè cada dia que passa em sento millor amb mi mateixa.

Així que cal capgirar aquest pensament per celebrar aquest dia amb magnificència.

Fer anys no és envellir. Fer anys és haver viscut un any més. Si n’ets conscient, t’adonaràs que envellir és una sort. Quantes persones s’han quedat pel camí? Pensa en aquells del teu entorn, familiars o amics, que no han arribat a l’edat que compliràs tu. Quan haurien donat ells per estar al teu lloc i veure que els sortien les arrugues i poder veure créixer els seus fills o els seus nets! Dona gràcies per ser aquí, bufa les espelmes demanant salut i gaudeix de la vida, que ningú sap quan s’acaba.

Cal dir «prou!» a aquest afany per voler continuar sent joves per sempre; a haver de negar la nostra edat, sobretot les dones, a no poder dir sense embuts els anys que no només hem complert, sinó que hem viscut, gaudit, compartit, estimat, plorat i, per descomptat, crescut.

Així que recorda complir un any més de vida és un gran motiu de celebració, per haver tingut l’oportunitat de viure totes aquestes experiències i moments al llarg d’aquests darrers mesos. Recordant que encara et queden moltes portes per obrir, molts viatges per fer, moltes persones per conèixer, molts llibres per llegir, moltes aventures per viure i, és clar, molts errors per cometre. Tenim la gran oportunitat de seguir en aquest món, convivint amb totes les persones que ens acompanyen en aquest viatge. Tot això té un valor incalculable!

Perquè es tracta d’això, cada moment viscut són experiències i aprenentatges que anem acumulant al nostre equipatge i que ens permeten conèixer-nos una mica millor i el món que ens envolta; per això, si t’has molestat a aprendre i madurar, cada dia que passa et sents una mica millor, o no?

I si encara et preguntes quines raons necessites per celebrar el teu aniversari? Aquí te’n deixo algunes:
- Cada aniversari és un any més de vida i significa que ets aquí, viu i que el teu camí continua.
- Ets el protagonista per un dia.
- L’experiència és un grau. Saps més.
- Estimes millor.
- Valores allò que tens.
- Les teves relacions van millorant. Ets més independent, doncs aprens a gaudir de la teva soledat.
- Et coneixes molt millor (saps què et fa realment feliç).
- Ets més fort.
- Comprens que ets perfectament imperfecte.
- T’importa molt menys el que puguin pensar de tu els altres.
- Aprens a gestionar millor les teves emocions.
- Ets més feliç i lliure. Superes més pors.
- L’arruga és bella. Cada petita línia que es dibuixa al teu cos és experiència, superació i esperança.
- Un dia per trencar amb la rutina, un motiu per fer coses diferents. Per donar-te un caprici.
- T’envoltes de persones que celebren la teva vida.
- I, per descomptat, el pastís i els regals!

Com has pogut veure, els aniversaris són un motiu de felicitat, ja que la vida és el més bonic que tenim, així que deixem de preocupar-nos per aturar el temps i comencem a assaborir-lo a cada instant sense preocupar-nos pel que, de manera inevitable, succeirà un dia.

I a tu, t’agrada fer anys?

Recorda: Cada aniversari significa un any complert, ple d’experiències, de creixements i d’aprenentatges molt importants per a la nostra vida.

De quina manera vas celebrar el teu darrer aniversari? Com celebraràs el proper? Acostumes a realitzar algun «ritual» especial o fas alguna cosa diferent el dia del teu aniversari? Agraeixes tot el que has viscut fins ara?

Aquest any no et neguis a celebrar el teu aniversari!

T’animo a que provis de celebrar-lo plenament ..... tu tries!

Celebra la vida! Acompanya’m!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT