PUBLICITAT

Pares i mares eduqueu per igual als fills!

Ja és setembre, i amb ell, la tornada a l’escola. La normalitat pren el seu curs i els més petits i adolescents reprenen els seus cursos. Les vacances s’han acabat per la gran part dels ciutadans i el ritme del país ja torna a seguir el curs de la normalitat.

Ara que tothom reprèn la rutina cal recordar com d’important és la conciliació familiar i l’educació. Aquests aspectes són fonamentals per al desenvolupament personal i professional del futur dels nens. Alguns dels estudis americans assenyalen que gran part dels criminals han tingut o han vingut de famílies desestructurades on han patit l’absència o la presència d’un mal progenitor.

Per biologia la presència de la mare és fonamental per al desenvolupament d’un nadó, ara bé, la tasca d’educar no recau a una sola persona. És essencial, vital i obligatori que els dos progenitors siguin presents en l’educació dels nens. Els dos progenitors aporten coses diferents i que seran indispensables pel futur de la família.

Una família amb un equilibri i una conciliació familiar adient no tindrà problemes per a marcar límits i autoritat als nens, a la vegada que no faltarà temps per a donar suport als projectes de vida dels fills.

Promoure una estabilitat i conciliació familiar no solament significa garantir una presència dels progenitors, sinó també pot evitar a llarg termini una onada de criminalitat. Més enllà de la criminalitat també significa tenir millor educació social i econòmica per a les pròximes generacions. Invertir en la conciliació familiar significa invertir en salut i educació a futur.

Vist des d’un altre aspecte del dret i sobretot del món laboral, si hi ha una repartició de tasques familiars entre progenitors podem brindar més temps i oportunitats a les dones mares, per a que tinguin una millor reinserció laboral i més possibilitats laborals. Cal garantir un mercat laboral amb el màxim d’oportunitats per a tots. Continuant amb la perspectiva igualitària, aplicant mesures de conciliació obtindrem una societat i uns mercats més diversos, ja que no solament tindrem a un gènere o altre fent treballs associats a uns o altres.

Els valors que s’intercanvien quan tant com pare i mare són presents són més que positius; és la millor inversió per a trencar els estigmes i prejudicis, que sobretot estan al mercat laboral. La presència dels pares ajuda que els fills tinguin millors intercanvis de valors i que aquests puguin escollir en funció de les seves habilitats la seva professió en un futur. Cal introduir la dona a sectors purament ‘masculinitzats’ com a la indústria, a la construcció, la ramaderia, l’agricultura, la mineria...

L’educació tenint els dos pares presents és la millor eina per a implementar polítiques d’igualtat, d’economia i justícia a la nostra societat, a la vegada que anem adquirint nous valors i transmetent-los a les generacions futures. Sense deixar enrere que és la millor arma contra la criminalitat. Com els més savis diuen, val més prevenir que curar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT