PUBLICITAT

Començar de nou

Setembre és el començament del curs escolar, la tornada a la rutina i per a molts, també és l’inici d’any. Gran part de la nostra vida l’hem passat a l’escola i hem tingut una rutina lligada a un calendari escolar. Quan t’endinses en el món laboral, el calendari canvia per complet i no hi ha vacances tan llargues, però hi ha coses com el segon inici d’any del mes de setembre que el tens inculcat. El començament d’any estipulat és l’1 de gener, però pels motius explicats anteriorment, moltes persones senten que per a elles l’any realment comença l’1 de setembre. 

Vaig decidir preguntar a les meves amistats més properes què significava per a ells l’inici del mes de setembre. La gran majoria em van dir coses com: «la possibilitat de començar de nou», «noves oportunitats», «inici de nous reptes» o «la tornada a tot després de l’estiu». Comparteixo tots els motius que ells van dir, però també soc partidària que cada dia és una oportunitat per començar. Cada dia és un full en blanc ple d’espais en els quals pots marcar-te propòsits, il·lusions, objectius o fins i tot, expressar allò que t’angoixa i alliberar-te. Diuen que tot allò que expresses, sigui verbalment o sobre paper, ajuda a relativitzar el que et passa. 

També existeixen aquelles persones per les quals la tornada a la rutina significa marxar lluny de casa per a reprendre els estudis o la feina. Una situació bastant comuna en els temps que corren. El fet de sortir de la zona de confort és una manera de posar-te a prova i conèixer-te encara més. Però, per altra banda, també és dur el fet d’estar lluny dels teus, persones que són un pilar fonamental per a un mateix i amb les quals et sents segur. Al final, la vida està plena d’experiències que et fan créixer i conèixer-te. 

Tant si per a tu l’any comença l’1 de gener, l’1 de setembre o si ets dels que creus que cada dia és una nova oportunitat per a millorar, aprendre, canviar o crèixer, m’agradaria dir-te que mai és tard per dur a la pràctica aquell somni que creies impossible o que ja donaves per perdut. El que compta és el present, estem aquí, tenim l’oportunitat de fer-ho, doncs endavant. Tal com em va comentar una amiga meva: «Setembre significa començar l’any, de zero, però tenint en compte els anys anteriors». Dels errors s’aprèn, evidentment que en seguirem cometent, però n’hi ha d’altres que haurem après bé la lliçó i no els tornarem a repetir o almenys, ho intentarem. 

En aquest cas, els esportistes d’elit són un molt bon exemple, perquè per molt que s’equivoquin o caiguin, ells ho continuaran intentant perquè tenen el seu objectiu clar i saben que ho aconseguiran costi el que costi. Un altre aspecte que ells treballen també molt és el fet d’intentar donar la mínima atenció possible a les crítiques, a aquelles que estan fetes amb malícia, perquè les constructives poden ser una ajuda. 

Per tant, t’animo a fer que cada dia et donis l’oportunitat de començar, de continuar endavant, però sobretot de lluitar pel que et fa feliç.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT