PUBLICITAT

Moments extraordinaris gràcies a persones extraordinàries

Molts dels moments més extraordinaris de les nostres vides són moments compartits, són trossets de màgica complicitat amb persones extraordinàries, amb amics d’infància o amics nous, amb familiars, amb amors d’un estiu o amors d’una vida sencera. Van ser, són i seran moments feliços que agraïm i que alhora ens donen fortalesa en instants difícils.

Les persones màgiques són humils i autèntiques, connecten genuïnament amb nosaltres i ens ofereixen amistats sanes i profundes. 

Parlem-ne més!

Hi ha ‘persones màgiques’ envoltant-nos per tot arreu. Són aquelles amb què coneixes la felicitat, aquelles que t’ajuden a volar, a brillar i a descarregar la teva motxilla. Elles són persones amb qui comparteixes la complicitat, la permanència.

Avui vull dedicar aquesta tribuna a descriure a una d’aquestes persones amb energia positiva i que en tenir-la a prop millorem la nostra qualitat de vida: la Montse Dosta, la meva ‘profe’ de Ioga de la platja de Pals (i amiga!). Una persona que transmet  una llum especial, alegria, positivisme, que ens fa veure la vida des d’un altre punt de vista i  ens l’alegra amb la seva companyia. 

A l’estiu cada matí a les 08.00 hores la pots trobar a la platja de Pals (i durant l’any, tots els caps de setmana que pot) amb el seu Ioga solidari, amb tota la seva comunitat de ioguis fidels, que no para de créixer perquè quan fas una classe amb ella ja no pots parar. T’enganxa, ja que de manera innata envolta de positivisme la seva vida i la dels que l’envoltem.

I com la descriuria? Doncs com una persona molt especial per a mi, que:
•    T’anima.

•    T’inspira i influeix positivament a la teva vida.

•    T’entusiasma i et fa feliç.

•    T’acompanya i t’ajuda quan més ho necessites.

•    T’il·lumina el teu dia.

•    Li importa desinteressadament allò que fas i s’alegra amb cada èxit que tinguis per molt petit que sigui.

•    Lluita i s’esforça per nobles propòsits a la vida i els aconsegueix, i si no els aconsegueix, tot i això, persevera fent el bé.

•    Et parla sempre amb un somriure a la cara, mirant-te als ulls i sense adonar-te’n t’acaba contagiant.

•    Cuida el seu cos i la seva ment i et transmet de manera fàcil i senzilla que el teu cos i la teva ment són casa teva, el teu temple, i se’n preocupa. 

•    T’acompanya amb les seves classes de ioga, les seves lectures i reflexions, amb els beneficis de les endorfines i la felicitat que ens provoca.

•    Té cura d’ella i dels qui l’envoltem. Gaudeix fent coses per a ella i alhora es preocupa pels que estan al seu voltant, dels seus familiars i amics, de què els preocupa, de què passa a les seves vides i els aporten totes les bones qualitats per poder millorar les seves vides.

•    Gaudeix de la seva vida. És feliç, estant amb qui estigui i on sigui a cada moment. 

•    Ens fa entendre que som lliures de triar amb qui compartim la nostra vida.

La Montse és una persona molt especial! I el seu ioga solidari a la platja de Pals ja compleix sis anys! Ha creat una comunitat de ioguis (i ja amics!) que any rere any es reuneix per practicar i compartir MOMENTS EXTRAORDINARIS!

Unes sessions de ioga on cada persona va quan vol, sense necessitat de reservar i aporta allò que vol per ajudar a la Fundació Kalipai Negrense. Hi ha molts dies que som 30-40 ioguis! Faci sol, hi hagi núvols, tramuntana o garbí... sempre allà, practicant, connectant. Tota una comunitat on s’ha generat una energia especial, amistat, solidaritat, complicitat, màgia, determinació, confiança... 

La Montse ens cuida a tots i cada any pensa en com pot fer més per nosaltres i per a la Fundació. Aquest és el segon any que ha organitzat un sopar solidari on tot el que es recapti serà per la Fundació, on ella viatja dues vegades a l’any i on s’hi està almenys un mes cada cop col·laborant directament. A més, aquest any ha dissenyat un estiu amb sessions de ioga amb altres companys que col·laboren també de manera solidària a la causa d’aquesta Fundació. Professors de Kundalini Ioga, Hatha Ioga, Vinyasa Ioga, Meditació, Pranayama... molt top!

I us demanareu que fa la Fundació Kalipay Negrense, oi? Doncs és una fundació sense ànim de lucre que treballa per les causes dels nens desafavorits de les Filipines. Es troba a la regió de Negres Occidental, al sud de les Filipines. 

Kalipay significa felicitat o alegria a Ilonggo, la llengua principal de l’illa de Negros Occidental, al sud de les Filipines. Felicitat, cosa que tots els nens tenen dret a sentir. 

La Fundació, la Montse i nosaltres, mitjançant les nostres pràctiques de ioga, ajudem els nens sense llar, abandonats, desnodrits, víctimes de la feina i l’explotació infantil, i els maltractats físicament i sexual. Donem suport a tots els nens desfavorits sense importar la seva religió,  gènere, raça o procedència i els proporcionem: menjar, una llar, educació, seguretat...

Des del 2007, Kalipay ha rescatat més de 400 nens, brindant-los un refugi, educació, atenció mèdica i assessorament psicològic.

Així, que per a mi l’estiu és platja, vacances, però també és ioga, solidaritat, amistat i connexió. Tinc la sort de poder compartir moments extraordinaris amb algú veritablement especial com la Montse que em fa sincerament sentir especial amb mi mateixa (per dins i per fora). 

I encara que no sempre la puc tenir al meu costat em deixa una empremta tan gran que mai no s’esvaeix.

I lluny de lamentar que l’estiu s’acaba, amb aquests moments de perfecció absoluta, l’únic que faig és agrair-los. Vull agrair haver-los experimentat!

Així que, quan torno a Andorra i ho necessito, tanco per un moment els ulls i demano a la meva memòria que em traslladi en el temps fins a aquest instant feliç, durant el Ioga solidari a la platja de Pals amb la Montse, amb el mar i amb els companys d’aquest viatge màgic!

Gràcies Montse per tant! NAMASTÉ!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT