PUBLICITAT

El coworking, la millor opció per fer créixer el teu projecte empresarial

Els espais de coworking han canviat la forma d’entendre el treball i, des de fa un temps, s’han posicionat com una gran alternativa als centres de feina tradicionals. La filosofia i l’estil de treball fan que sovint es consideri que l’espai de cotreball només sigui molt atractiu pels nòmades digitals, treballadors ‘freelance’ o petites empreses vinculades al món de les noves tecnologies; però la realitat és ben diferent i avui dia cada vegada són més les empreses que confien en aquests espais com a noves seus, a banda que ens podem trobar amb professionals de tots els sectors econòmics.

El coworking és una finestra d’oportunitats que permet impulsar els projectes empresarials que s’hi troben, un espai que va més enllà del simple fet de compartir despeses ja que permet compartir experiències i coneixements per enriquir-se recíprocament. De fet, sota aquesta premissa es va posar en marxa de manera formal el primer coworking reconegut de la història, a San Francisco: l’any 2005 l’enginyer Brad Neuberg cercava un lloc on treballar de manera individual i, alhora, amb una comunitat d’autònoms amb qui compartir despeses i coneixement mentre creaven comunitat entre ells i elles. A partir de la seva data de creació, 9 d’agost, es va estipular aquesta data com el ‘Dia Internacional del Coworking’ per commemorar i posar en valor els espais de cotreball.

Des de llavors, el nombre de coworkings no ha parat de créixer i dels gairebé 20.000 que hi havia en tot el món fa tres anys es preveu que l’any que ve se superi la xifra dels 40.000 espais, segons l’Estudi de Creixement del Coworking 2020. Una mostra més del valor que signifiquen.

Cada vegada són més les persones que aposten per treballar en llocs més sostenibles, disposant d’un espai professional amb tots els serveis, que els permeti exercir la seva feina a qualsevol hora del dia, qualsevol dia de l’any, i que a la vegada sigui inspirador, creatiu, innovador i tingui molt en compte la comunitat de professionals que comparteixen punt de feina. Aquest darrer aspecte és primordial, perquè al final permetrà esprémer i aprofitar al màxim les virtuts de ser a un coworking.

Aquí hi coneixes treballadors de feines molt diferents de la teva, amb qui enriquir-te professionalment. Més enllà de tenir la possibilitat d’aconseguir nous clients o proveïdors, també hi ha l’oportunitat de descobrir altres projectes i startups on poder invertir, o bé conèixer aquella persona amb la qual posar en marxa el negoci que tenies al cap, però et faltaven socis. Són aquestes sinergies, fomentades sobretot a través d’activitats de networking organitzades des del propi coworking, les que enforteixen l’ecosistema emprenedor i converteixen aquest com a punt de treball que reuneix el talent de present i futur d’un país.

Com a responsable d’un dels espais de coworking més importants del Principat, Hive Five Coworking by BOMOSA, per a mi i el nostre equip és una responsabilitat i un plaer poder ajudar i estar al costat d’emprenedors, empresaris i treballadors que cerquen tirar endavant el seu projecte. Actualment, el món es mou a tota velocitat i estem en un moment de disrupció que ens obre moltes possibilitats, però també dubtes. Per això, afrontar aquest moment formant part d’un ecosistema és una garantia d’èxit: estar acompanyats, sumar, compartir experiències i coneixements són aspectes gràcies als quals es poden assolir els reptes amb més èxit, i alhora poder fer front a les dificultats que hi puguin aparèixer amb més eines a l’abast. I per aquest motiu creiem oportú apostar per esdeveniments, actes i jornades que potenciïn posar en comú els coneixements i experiències de tots i totes les persones que en formen part. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT