PUBLICITAT

La satisfacció de viure la vida

Amb l’estrès i la rutina que tenim cada dia a vegades ens oblidem de gaudir de la vida com cal. Durant uns anys ens dediquem a estudiar per aconseguir acabar fent la carrera que volem i treure bones notes. Una vegada acabem els estudis ens preocupem de trobar una bona feina que ens agradi i, a partir d’aquí, ens passem els anys perseguint metes i objectius, en una carrera constant per ser millors cada dia i ens oblidem de tenir en compte el nostre benestar emocional.

Per això de petits sempre ens diuen que hem de dedicar-nos a allò que ens faci feliços sense mirar més enllà. Aquella frase que diuen de «treballa del que t’agrada i no treballaràs ni un sol dia a la teva vida». Potser no és ben bé així, però si et dediques a allò que et fa feliç i et fa sentir realitzat viuràs molt més en pau i feliç.

A casa sempre m’han dit que s’ha de viure el present, tot i que a vegades costa, ja que sempre volem anar més enllà i pensar en el futur. Què ens portarà? Serà com esperem? Però el que hem de tenir en compte és que el moment real és l’ara així que és igual el que passi demà o demà passat, el més important és l’avui. I no només el futur sinó el passat. De què serveix ara lamentar-nos de les coses passades? Del que no va ser i hauria pogut ser? Realment la resposta és que no serveix per a res.

Just ahir vaig tenir una conversa en la qual parlàvem de prendre’ns les coses amb calma, sense presses i assaborir cada moment, ja que aquesta és l’única manera que tenim de viure la vida amb tranquil·litat i poder gaudir-la. Per a mi gaudir de la vida és estar envoltada de la meva família i els meus amics, passar temps de qualitat amb ells i també conèixer món.

La vida són quatre potes, la família, la parella, els amics i la feina. I aquestes quatre han d’estar en equilibri i harmonia perquè les potes de la taula s’aguantin. És per això que és important trobar un punt entremig per dedicar a totes aquestes coses i, sobretot, dedicar-nos temps a nosaltres mateixos, a cuidar-nos, descansar i, sobretot fer coses que ens agradin. No sempre som conscients de la importància de dur a terme activitats que ens fan sentir bé, de viatjar i fer coses que ens agradin. Tenint tot això en ment és com aconseguirem el benestar.

Perquè si ens parem a pensar, assolir grans metes ens generarà felicitat, però realment amb les coses que ens quedarem serà amb un cafè amb una amiga, un concert, un viatge a Roma amb la parella o un diumenge de celebració amb la família. Així que no, no ens hem de posar la pressió d’assolir grans coses; al final el més important és ser feliç i jo, amb la meva manera de veure i viure la vida ho soc molt. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT