PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra la Vella incorpora 70 informadors turístics per a l’estiu

Enguany com a novetat hi ha set joves que treballen al BiciLab

Per Maria Lozano

Imatge dels informadors turístics amb David Astrié.
Imatge dels informadors turístics amb David Astrié. | M.L

El comú d’Andorra la Vella va incorporar ahir 70 joves que duran a terme durant l’estiu les tasques d’informadors turístics i de carrer, a més de tasques per a la conselleria de medi ambient. El cònsol major, David Astrié, i el conseller de Circulació, d’Aparcaments i de Patrimoni Cultural, Gerard Menardia, els han donat la benvinguda i han destacat que la xifra d’informadors turístics s’ha augmentat un 10% durant aquest estiu, ja que s’han rebut més sol·licituds «i des del comú s’intenten donar resposta a totes», destaca Astrié.

El cònsol ha destacat que aquests joves treballaran fins a finals de l’estiu, alguns fins a mitjans de setembre tant a l’oficina de turisme com a informadors de carrer. La novetat d’enguany es que hi haurà treballadors al museu de la bicicleta. Així doncs, 38 fan d’informadors de carrer, 19 a l’oficina de turisme, tres seran responsables dels informadors de carrer i altres 14 estaran al departament de medi ambient.

Astrié a més, va destacar que «volem donar resposta als joves de la parròquia que fan una sol·licitud, i aquest any se n’ha rebut més». En l’acte de benvinguda, Astrié va recordar que «la meva primera feina va ser netejant camins i encara ho recordo», i va informar els joves que «sereu la cara visible del comú, per això no heu de tenir vergonya a l’hora d’atendre els turistes i parlar idiomes, ja que és la forma de practicar».

Per altra banda, una de les treballadores, Marta Carmona, va explicar que «és el meu tercer any treballant com a informadora turística, i m’agrada perquè puc parlar amb els turistes» i va destacar que «no és una feina molt feixuga, només són cinc horetes i és la manera de començar a tenir experiència laboral».

Treballadors a Encamp/ Encamp també va donar la benvinguda ahir a 80 joves estudiants que ocuparan llocs de feina com a treballadors públics interins durant juliol i agost en diferents departaments. L’objectiu de la contractació és aportar reforç en els serveis comunals de Medi Ambient, Turisme, Esports, Finances o Manteniment. Cal destacar a més, que una trentena d’ells faran de monitors de lleure per a les colònies a l’alberg de la Baronia i les activitats infantils i juvenils d’estiu a Encamp i al Pas de la Casa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT