PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria, nova incorporació del Festival de Música Antiga dels Pirineus

L’esdeveniment comptarà amb 54 concerts repartits en 40 municipis d’Andorra, Catalunya i Catalunya del Nord

Per El Periòdic

Presentació del festival ahir a Sant Julià de Lòria, amb Albert Moles, Josep Majoral i Josep Maria Dutrèn.
Presentació del festival ahir a Sant Julià de Lòria, amb Albert Moles, Josep Majoral i Josep Maria Dutrèn. | S.F.V.

La parròquia de Sant Julià de Lòria s’adhereix al Festival de Música Antiga dels Pirineus (Femap), el qual celebra enguany la seva 12a edició. Així ho han confirmat avui el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral; el director del Femap, Josep Maria Dutrèn, i el director general de FEDA, Albert Moles, que a més han aprofitat per presentar també les diferents activitats que es duran a terme aquests dies. 

«El primer concert serà una interpretació de ‘Missa Regalis’, de la mà d’Ensemble Lisboa 1740, i que tindrà lloc a l’església de Sant Julià i Sant Germà el pròxim 17 de juliol», ha explicat Majoral, afegint que «l’esdeveniment encaixa amb la dinamització i reactivació econòmica que s’està fent a la parròquia amb la realització de diferents activitats». La inversió del comú cap a la celebració del concert ha sigut de 3.000 euros aproximadament, una xifra «moderada tenint en compte els múltiples beneficis que aporta a Sant Julià de Lòria i a Andorra en general».

‘La Regalada’ serà el segon concert que oferirà la parròquia en el marc del Femap, a les 20.00 hores de dissabte 22 al llac d’Engolasters. «Aquest concert és l’únic en el marc del festival que es desenvolupa a l’aire lliure», ha mencionat el cònsol major. A més, abans de l’actuació hi haurà una activitat complementària emmarcada en el programa de les Nits d’estiu als museus i organitzada per FEDA Cultura, que serà una passejada per a la història de l’electricitat a Andorra entorn del Camí hidroelèctric. 

És precisament aquí on entra la col·laboració amb FEDA, ja que, tal com ha destacat Moles, «la parapública fa més d’un lustre que col·labora amb el festival per potenciar la història industrial que figura darrere de la central hidroelèctrica». Seguint aquesta línia, Dutrèn també ha avançat que des de l’entitat «s’ha arribat a un acord amb el comú d’Encamp per col·locar cartells als pàrquings d’Engolasters abans que tingui lloc l’esdeveniment», amb l’objectiu així que els visitants «tinguin constància que se celebrarà el cartell». 

Altres activitats

El Festival de Música Antiga dels Pirineus comptarà també amb altres concerts i activitats en la resta de municipis, com per exemple la inauguració d’aquest divendres el festival a la Seu d’Urgell amb una nova producció pròpia on la soprano Marta Mathéu interpretarà ‘InCanto’ o el concert de cloenda on podrem gaudir de Maria Hinojosa & Pérgamo Ensemble, els quals ens faran un recorregut vital pels autors que més empremta van deixar a Bach. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT