PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Comença la 2023/24

L’FC Andorra jugarà dos amistosos més, contra el Vila-real B i l’SD Huesca, el 28 de juliol i el 4 d’agost

Per Pol Forcada Quevedo

Els jugadors de l’FC Andorra celebren un gol.
Els jugadors de l’FC Andorra celebren un gol. | @FCANDORRA

Dissabte passat va començar oficialment la temporada 2023/24, però els moviments a l’FC Andorra ho van fer bastant abans, la gran majoria, per baixes. Alguns ja se sabien, però el primer en fer-se oficial va ser la tornada de Marc Aguado al Reial Saragossa després de tres temporades cedit al Principat. Amb aquest, va arribar la creu, però la cara de la moneda no es va fer esperar. Justament l’endemà es va anunciar la renovació de Sergio Molina per dues temporades més, fins al 2025. 

Poc després, a principis de juny va començar el moviment. Els cedits Àlex Valle, Mustapha Bundu, Dani Morer, Álex Petxarroman i Germán Valera van abandonar la disciplina del Principat per tornar als seus respectius clubs, el Barça Atlètic, l’Anderlecht, l’FC Famalicão, l’Athletic Club i l’Atlètic de Madrid, respectivament. Amb això, l’equip ja perdia cinc integrants i encara quedaven els interrogants sobre la resta de jugadors que finalitzaven contracte.

Al cap d’una setmana, l’FC Andorra va tornar a fer un anunci de cara i creu. Per una banda, la renovació de Nico Ratti, que va ampliar la seva vinculació amb el club per tres temporades més, és a dir, fins al 2026. Per l’altra, van confirmar la marxa d’Adrià Altimira, que tot i tenir una oferta de renovació sobre la taula, va decidir fer les maletes cap al Vila-real B. 

A mitjans de juny, la direcció esportiva tricolor va oficialitzar el primer fixatge de la temporada amb l’arribada de Migue Leal, procedent justament del planter groguet. Tot i això, les baixes per a Sarabia es van anar repetint. El dia 20 es va informar de la baixa de Carlos Martínez després de tres temporades i mitja al Principat, i dos dies després, la de Jacobo, al qual no se’l va renovar. Tres jugadors més que finalitzaven vinculació amb l’equip andorrà i no van renovar van ser Hector Hevel, que ha marxat a l’FC Cartagena, Sinan Bakis, que se l’ha relacionat, i molt, amb el Reial Saragossa, i Eudald Vergés. 

Els cedits Manu Nieto, Diego González i Moha Moukhliss van tornar a la disciplina, però el conjunt encara brillava per la manca d’efectius. En aquest sentit, l’FC Andorra va fer oficial el cap de setmana passat la incorporació de Julen Lobete i Iker Benito, que arriben cedits per un curs, el primer procedent del Celta de Vigo, i el segon de l’Osasuna. 

Amb tot, el conjunt del Principat compta ara amb un total de 18 jugadors. Porteria i defensa amb prou efectius, però migcamp i atac només compta amb quatre i tres jugadors, respectivament. En aquest sentit, Jaume Nogués encara té feina als despatxos de cara l’inici lliguer. 

Amistosos / La pretemporada de l’FC Andorra comptarà, de moment, amb dos amistosos més a banda del primer contra el Girona FC. Així, l’equip tricolor jugarà el 28 de juliol a les 19.00 hores contra el Vila-real B, a la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza de la ciutat castellonenca. Una setmana després, s’enfrontaran contra l’SD Huesca a la mateixa hora a la Base aragonesa de fútbol, a Osca.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT