PUBLICITAT

Gutiérrez, Juárez, Altimir i 80 més en la Copa d'Europa de Soldeu

  • La pista de l'Avet és a punt per a l'eslàlom i el gegant femení del 9 i 10 de març
I. MOURE
SOLDEU

Periodic
Gutiérrez abans d'un entrenament d'aquesta temporada Foto: ARXIU

Queda menys d'una setmana perquè el circuit de la Copa d'Europa d'esquí alpí visiti el Principat en l'eslàlom i el gegant femení de dimecres i dijous de la setmana que ve. I tot està a punt, a nivell d'organització i de competició.

Mireia Gutiérrez, Sophie Juárez, probablement Carla Altimir i 80 esquiadores més formaran el cartell d'aquest any, que comptarà amb tretze països participants i algunes de les millors especialistes del moment, com ara l'alemanya Kathariina Duerr –quinzena del món en eslàlom, la seva compatriota Lena Duerr –guanyadora de la Copa d'Europa de Soldeu l'any passat– o la promesa sueca Sara Hector –17a als Mundials de Garmisch. Tot això a l'espera que tres potències com són França, Itàlia i Àustria envïin el llistat de participants que correrà en la neu de Grandvalira, que amb tota seguretat millorarà encara més el nivell que s'espera.

L'AMBIENT, UNA PRIORITAT / Un dels reptes de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) serà el d'aconseguir que la cita tingui el màxim d'afluència de públic, cosa necessaria segons Albert Coma «perquè això és molt important per a la FIS» i aquesta serà una prova de foc de cara a la primera Copa del Món que acollirà la mateixa pista de l'Avet al 2012. S'ha fet un programa amb les escoles perquè cada dia 300 nens hi assisteixin però des de la FAE es convida a tothom que pugui per ajudar a que la cita torni a ser un èxit, com ho és des que al 2003 van començar a ser fixa la presència d'Andorra en el circuit del Vell Continent.

D'altra banda la organització es pren la Copa d'Europa com una mena de prova pilot de cara a la del Món de l'any que ve i segons va explicar el conseller general d'Ensisa, Conrad Blanch, «el comitè organitzador i l'estructura seran com una reproducció del que ens esperarà al 2012». A més la pista, malgrat les nevades en els darrers dies, està en perfectes condicions perquè comenci.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT