PUBLICITAT

El CRES alerta d'una possible suplantació d'identitat dels enquestadors

  • El Govern investigarà si això està succeint realment, i si s'està fent aquest ús fraudulent ja s'estudiaran les accions que s'han d'emprendre
9992_cres
El director del CRES, Joan Micó, durant la presentació dels resultats del darrer estudi del CRES. Foto: ANA / N. M.
El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, ha alertat aquest dimecres a la tarda, a demanda del Centre de Recerca Sociològica, que hi ha una altra empresa que està realitzant enquestes telefòniques i que podrien estar identificant-se falsament com a membres de l'Institut d'Estudis Andorrans. Bartolomé ha confirmat que el CRES està fent el treball de camp de les preguntes relacionades amb les eleccions del proper 3 d'abril des d'aquest dilluns, però ha assegurat que els seus enquestadors no demanen ni el nom ni l'adreça dels interrogats.

Segons ha afirmat el portaveu del Govern, el CRES ha rebut informacions sobre la possibilitat que una altra empresa estigui fent enquestes relacionades amb les imminents eleccions i identificant-se com a membres de l'Institut d'Estudis Andorrans. Per aquest motiu, el Govern investigarà si això està succeint realment, i si s'està fent aquest ús fraudulent ja s'estudiaran les accions que s'han d'emprendre.

El que ha volgut aclarir Bartolomé és que no hi ha cap inconvenient en que una altra empresa realitzi enquestes ni en que els ciutadans les responguin, però que ells han de controlar que no es faci cap suplantació de la identitat. En tot cas ha volgut advertir que els treballadors del CRES mai demanen el nom ni l'adreça, i per tant si algú que s'identifica com a membre del Centre de Recerca ho demana es pot saber que no és d'aquesta entitat. Bartolomé ha informat que el CRES treballa amb números de telèfon que els faciliten des d'Andorra Telecom de manera totalment anònima.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT