PUBLICITAT

Andorra la Vella

El passeig de les fonts d’Andorra la Vella encén les seves llums

L’espectacle es podrà gaudir cada nit d’estiu en dues sessions a les 22.00 i les 22.45 hores

Per Joan Jiménez

L’espectacle de llums al passeig de les fonts, ahir a Andorra la Vella.
L’espectacle de llums al passeig de les fonts, ahir a Andorra la Vella. | Alex Peralta

Ahir a la nit es van inaugurar les noves fonts d’espectacle que embelliran la zona de l’avinguda del Consell d’Europa, l’avinguda del Doctor Mitjavila, la plaça de la Rotonda i el pont de Paris. Una posició que esdevé clau segons el cònsol major de la capital, David Astrié, qui va afirmar ahir en unes declaracions que és la zona «més fotografiada del país segons les estadístiques», degut també a l’escultura de la ‘Noblesa del Temps de Salvador Dalí’. Un exemple de l’atracció turística amb la qual compta el lloc, que es veurà reforçada gràcies a l’espectacle de fonts estrenat ahir.

Després d’haver cancel·lat l’estrena de dijous per les fortes tempestes, finalment es va poder estrenar aquesta nova infraestructura. Segons Astrié, «vam actuar amb una mica d’anticipació i penso que vam fer bé», ja que ahir hi va haver unes condicions meteorològiques bastant millors que van permetre al públic gaudir de l’espectacle sense grans inconvenients. El cònsol va explicar que, durant l’estiu, cada dia es podrà gaudir de l’espectacle de fonts i llums en dues tandes. La primera a les 22.00 i la segona a les 22.45 hores, tenint les dues les mateixes temàtiques i estètica. 

Aquesta és una de les fases del projecte d’embelliment de la capital per tal d’atreure més turisme, entre altres objectius. La inversió total per a la construcció de la infraestructura ha estat de 3,9 milions d’euros, repartits en dos paquets. El primer ha consistit en una inversió d’1,8 milions d’euros per a la construcció dels balcons on el públic podrà observar i disfrutar de l’espectacle, i el segon paquet de 2,1 milions d’euros invertits per a la construcció de les fonts, amb totes les bombes i els aparells hidràulics per a dur a terme l’espectacle. El cònsol va esmentar que aquesta és una de les fases del projecte d’infraestructura que ha estat duent a terme en aquests últims anys, recordant que «la primera fase és tota l’avinguda Meritxell, després vam fer la plaça de la Rotonda i posteriorment hi havia aquesta fase de la plaça fins al Pont de Paris». A més, el cònsol va esmentar que hi hauria una altra fase que no s’ha executat, que segurament s’haurà de dur a terme per l’equip comunal que vingui i abastarà la zona d’entre la plaça de la Rotonda i el pont del Parc Central.

Es preveu que la culminació d’aquest projecte sigui un impuls per a la ja elevada afluència turística d’aquest indret. Així també ho espera la presidenta de l’associació de comerciants de l’Eix Central, Sonia Yebra. La presidenta va declarar que l’espectacle «fomentarà l’atractiu (de la zona) no només destinat al turista, sinó també pels nacionals. Fa molts anys que nosaltres vam apostar també per aquest projecte amb el Comú d’Andorra la Vella, i penso que tot el que sigui atractiu com espectacles o elements que ens facin diferents a altres ciutats del món, per a nosaltres és sumar i esperem que el client també aprofiti aquest espectacle».

Els arquitectes i artífex de la infraestructura, Pere Cervós i Ricard de Deus van destacar la particularitat de la zona, ja que «estem al punt més baix de la parròquia, on hi havia l’antic Pont de la Rotonda i, per tant, és l’únic punt on hi havia una relació entre l’aigua i les persones», va declarar Cervós. Amb aquesta inspiració, els arquitectes van explicar que  «vam voler recuperar el que és un riu de muntanya com el que hi ha justament aquí i recuperar el que s’ha perdut», assegurant també que «és una font diferent de les altres perquè des de qualsevol punt es veu de forma diversa».

PUBLICITAT
PUBLICITAT