PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La federació torna amb nou medalles dels Special i «els objectius assolits»

La delegació, formada per 13 esportistes, s’endú en total tres ors, tres plates i tres bronzes

Per El Periòdic

La delegació andorrana als Special Olympics.
La delegació andorrana als Special Olympics. | ANA / M. P.

La federació esportiva Special Olympics Andorra ha tornat de Berlín amb nou medalles, tres d’or, tres de plata i tres més de bronze. En aquest sentit, el director nacional de la federació, José Antonio Pérez, es va mostrar molt satisfet d’aquests resultats, que van tenir lloc a la capital alemanya del 17 al 25 de juny. «Hem complert els objectius que teníem quan vam marxar d’Andorra il·lusionats», va destacar.

A més, Pérez va valorar que «després de tot l’esforç i d’haver representat tan bé el país, celebrem els èxits del nostre equip que va marxar de Berlín molt més unit i que recull ara els fruits de l’esforç dels darrers quatre anys». El director nacional també va fer èmfasi en la bona acollida que va tenir la delegació tan bon punt va arribar a la localitat d’Olsberg, on durant quatre dies va participar en diverses activitats esportives i culturals abans de desplaçar-se a la capital alemanya per als Jocs. 

Cal recordar que per part de la delegació van viatjar 13 esportistes, sis entrenadors, un personal mèdic i dos caps de delegació. Així, tots els esportistes «es van esforçar per donar el millor de cadascun d’ells», va explicar Pérez, que també va destacar que el moment més emocionant, a banda de les competicions, va ser la «cerimònia d’inauguració, que va ser espectacular». 

Les disciplines esportives en les quals va participar la delegació són atletisme, natació, bàdminton, botxes, judo i gimnàstica rítmica. Així, els tres ors van ser per a Xavi Sánchez en la disciplina de judo, Leticia Jales a botxes i Sandra Carvalho a bàdminton. Les tres plates se les van endur la dupla Leticia Jales i Jordi Tarifa en dobles mixtes de botxes, Nàdia Roser a judo i Enric Adran a bàdminton. Finalment, els tres bronzes els va aconseguir Laia Rodríguez a gimnàstica rítmica.

PUBLICITAT
PUBLICITAT