PUBLICITAT

Andorra la Vella

La FAF tanca la temporada amb un superàvit de 220.000 euros

Per fer front les incompareixences, s’aprova rebaixar a dos partits d’inassistència per eliminar un equip de la lliga

Per Pol Forcada Quevedo

El president de la FAF, Fèlix Álvarez, durant l’assemblea d’ahir.
El president de la FAF, Fèlix Álvarez, durant l’assemblea d’ahir. | FAF

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha tancat la temporada 2022/23 amb un superàvit de 220.000 euros, segons va informar ahir el president de l’ens, Fèlix Álvarez. En aquest sentit, «estem contents perquè d’ençà que vam començar el mandat tots els anys han sigut positius», va assenyalar Álvarez fent referència a l’aspecte econòmic. Així, la federació tancarà amb guanys superiors als esperats, arribat quasi als 8,9 milions d’euros. Pel que fa al pressupost del curs vinent, el president de la FAF va explicar que serà de 8,3 milions. Cal destacar que una part d’aquest superàvit anirà destinat a la selecció femenina, tal com va afirmar Álvarez. 

Un altre dels temes principals de la sessió va ser el que més rebombori ha creat al llarg de l’any, el de les incompareixences, com ha estat el cas de la UE Engordany i la UE Sant Julià. «És un tema que ens preocupa i enguany ja hi hem estat treballant, tot i que ha sigut complicat perquè ens hem trobat amb casos importants», va indicar Álvarez. En aquest sentit, ahir es va aprovar una mesura penalitzadora per a evitar nous casos de cara la temporada vinent: rebaixar de tres a dos partits els duels d’incompareixença per expulsar un club de la competició. La cosa, però, no queda aquí, ja que el president va comentar que continuaran treballant en relació amb aquest aspecte durant el que queda de 2023, sobretot «de cara l’inici de lliga perquè els conjunts que comencin puguin acabar». 

Per altra banda, la temporada vinent serà la primera que comptarà amb 10 equips, aspecte que des de la FAF veuen amb bons ulls. «Crec que pot ser positiu perquè serà més atractiu», va explicar Álvarez. En afegit, el president va destacar que una de les preocupacions de la federació és que «no estan sortint jugadors andorrans als clubs de la lliga, fet que indirectament afecta la selecció». Per això, «pensem que amb aquest increment d’equips possiblement els jugadors de nacionalitat andorrana tinguin més oportunitats». Cal destacar que la Lliga Multisegur 2023/24, que començarà el 16 de setembre, constarà de 27 jornades repartides en tres voltes asimètriques, amb un partit dissabte i quatre diumenges. Pel que fa a la Segona Divisió, també constarà de tres voltes asimètriques, però en aquest cas de 21 jornades.

Álvarez també va parlar sobre l’estadi d’Encamp, que va començar fa poc les obres: «De moment va tot sobre els terminis que tenim projectats, i en mes o mes i mig ja tindrem alguna part de les graderies». La data d’acabament, va comentar, serà entre el setembre i l’octubre. 

Finalment, l’actual directiva de la FAF va anunciar que es tornarà a presentar a les eleccions, que seran el pròxim 14 de setembre. 

Futsal / El pla de competició de la Primera Divisió de futbol sala constarà de 20 jornades amb dues voltes de fase regular, que començarà el 18 de setembre, i dues de play-off, que donarà el tret de sortida el 19 de febrer.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT